FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica pravosuđa postavit će v.d. predsjednika Suda u Gvozdu

ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Nakon što je Državno sudbeno vijeće(DSV) danas pokrenulo stegovni postupak i na tri mjeseca suspendiralosuca i predsjednika Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovićaministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na mjesto predsjednika togsuda imenovat će vršitelja dužnosti.
ZAGREB, 6. listopada 2005. (Hina) - Nakon što je Državno sudbeno vijeće (DSV) danas pokrenulo stegovni postupak i na tri mjeseca suspendiralo suca i predsjednika Općinskog suda u Gvozdu Zvonimira Josipovića ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt na mjesto predsjednika tog suda imenovat će vršitelja dužnosti.

"Vršitelja dužnosti predsjednika Općinskog suda u Gvozdu postavit ću nakon što od DSV-a službeno dobijem njihovu današnju odluku", izjavila je večeras Škare Ožbolt Hini.

Dodala je da će privremeni predsjednik na tom mjestu biti najmanje tri mjeseca, odnosno do okončanja stegovnog postupka tijekom kojeg je Josipović suspendiran. Ako se u stegovnom postupku Josipoviću ne dokaže krivnja, on će ponovno obnašati sve svoje dužnosti, kazala je ministrica pravosuđa.

Stegovni postupak protiv Josipovića DSV je, na sjednici zatvorenoj za javnost, pokrenuo zbog sumnje da je primao mito, to jest osnovane sumnje da je zlouporabio položaj ili prekoračio službene ovlasti te nanio štetu ugledu suda ili sudačke dužnosti.

Iako mu je na tri mjeseca zabranio mogućnost suđenja, DSV Josipovića nije mogao smijeniti s mjesta predsjednika suda jer to može učiniti jedino ministrica pravosuđa.

Od veljače ove godine Josipović je na zahtjev USKOK-a pod sudskom istragom zbog primanja mita. Prema pisanju tiska, Josipovića su prijavile tri osobe koje tvrde da ih je sudac tražio, a od dvije da je i primio mito za usluge vezane uz njihove predmete.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙