FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IDS o ostavci pravobraniteljice za djecu

ZAGREB,30. rujna(Hina) - IDS smatra da su jučerašnje ostavkepravobraniteljice za djecu i njezino dvoje zamjenika potaknute"sramotnom odlukom" Državnoodvjetničkog vijeća da ne suspendirazamjenicu glavnog državnog odvjetnika zbog zataškavanja aferezlostavljanja djece u Caritasovu domu u Brezovici.
ZAGREB,30. rujna(Hina) - IDS smatra da su jučerašnje ostavke pravobraniteljice za djecu i njezino dvoje zamjenika potaknute "sramotnom odlukom" Državnoodvjetničkog vijeća da ne suspendira zamjenicu glavnog državnog odvjetnika zbog zataškavanja afere zlostavljanja djece u Caritasovu domu u Brezovici.

"Sada smo na dobrom putu da 'nagradimo' i pedofiliju nad nemoćnom djecom i u potpunosti izgubimo vjeru u hrvatsko pravosuđe, a mi u Saboru dižemo ruke od tih slučajeva dok i oni ne zastare", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare IDS-ov zastupnik Damir Kajin.

IDS se, kaže, solidarizira s pravobraniteljicom Ljubicom Matijević-Vrsaljko i njezinim zamjenicima jer vjeruje da su ostavkama htjeli upozoriti na "trulost hrvatskog pravosuđa", odnosno da ostavke nisu, kako su naveli, podnijeli iz zdravstvenih razloga.

"Izgleda da je bolest posljedica one pravosudne trulosti o kojoj svjedoče i izrečene dvije uvjetne i dvije novčane kazne u povodu naše dične privatizacije. Od virusa trulosti obolijevaju oni koji žele iznijeti istinu, i razumijem da se žele liječiti ostavkama", kazao je Kajin.

Nužnim smatra da Hrvatski sabor raspravi, kako kaže, urušavanje državnih institucija kakva je i pravobraniteljstvo za djecu.

"Kada se nije progovorilo o Brezovici, onda valja progovoriti o zdravstvenoj klimi da nam se epidemija ne proširi na način da ćemo to i ubuduće tolerirati i hraniti virus u najodgovornijim institucijama", kazao je IDS-ovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙