FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: inicijativa za usavršavanjem novinara koji pišu o pravosudnim temama

VUKOVAR, 20. rujna 2005. (Hina) - Klub sudaca Vukovar pokrenuo jeinicijativu za stručnim usavršavanjem novinara i komentatora koji pišuo pravosudnim temama priopćeno je danas iz te udruge.
VUKOVAR, 20. rujna 2005. (Hina) - Klub sudaca Vukovar pokrenuo je inicijativu za stručnim usavršavanjem novinara i komentatora koji pišu o pravosudnim temama priopćeno je danas iz te udruge.

U priopćenju koje potpisao predsjednik Kluba, ujedno i predsjednik vukovarskog Županijskog suda, Ante Zeljko ocjenjuje se kako sredstva javnog priopćavanja sve više prostora ustupaju pravosudnim temama.

"Postalo je izazovno izvještavati o raznim kriminalnim događanjima, istragama, a sve je više i komentara povodom izmjena i donošenja novih zakona, imenovanja predsjednika sudova i sudaca te stegovnih postupaka protiv sudaca", kaže se u priopćenju te ocjenjuje da se pristupi novinara pravosudnim temama "kreću od visoko profesionalnih do one niske profesionalnosti".

Stoga je Zeljko kroz kontakte s veleposlanstvom SAD u Hrvatskoj sugerirao održavanje seminara kojim bi se educirali novinari koji izvještavaju i pišu komentare o pravosudnim temama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙