FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović s voditeljem misije OESS-a

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u četvrtak svoditeljem Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS)u RH veleposlanikom Jorgeom Fuentesom Villallongom, kako bi razmotrilipojedina pitanja iz mandata Misije, priopćio je MVPEI.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u četvrtak s voditeljem Misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OESS) u RH veleposlanikom Jorgeom Fuentesom Villallongom, kako bi razmotrili pojedina pitanja iz mandata Misije, priopćio je MVPEI.

U razgovoru su razmijenjena mišljenja oko daljnjeg nastavka procesa povratka izbjeglih, s naglaskom na operativne pripreme u vezi sa Sarajevskom deklaracijom o rješavanju povratka izbjeglica do kraja 2006 godine.

Sa zadovoljstvom i izraženim optimizmom zaključeno je da se predviđena dinamika povratka ostvaruje u zadanim okvirima, te su sugovornici izrazili spremnost za nastavkom dobrih odnosa hrvatske Vlade i Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

Na sastanku je posebno bilo riječi o pripremama Misije OESS-a za praćenje predmeta koje će hrvatsko pravosuđe preuzeti od Međunarodnog kaznenog suda za prostor bivše Jugoslavije u Den Haagu, zaključuje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙