FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uskoro prva četiri hrvatska "e-suda"

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Informacijski sustav za upravljanjesudskim predmetima u narednih će se godinu i pol uvesti u četirihrvatska suda, općinskim sudovima u Zagrebu i Puli te trgovačkim uZagrebu i Splitu, najavila je danas ministrica pravosuđa Vesna ŠkareOžbolt.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Informacijski sustav za upravljanje sudskim predmetima u narednih će se godinu i pol uvesti u četiri hrvatska suda, općinskim sudovima u Zagrebu i Puli te trgovačkim u Zagrebu i Splitu, najavila je danas ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt.

Riječ je o sustavu koji prati tijek sudskog postupka za svaki predmet i u svakoj fazi njegova rješavanja, od podneska kojim se pokreće sudski postupak do zatvaranja predmeta, pojasnila je ministrica.

Ustvrdila je da tzv. Integrirani sustav upravljanja sudskim predmetima za hrvatsko pravosuđe znači koliko i novoizgrađena autocesta za prometnu povezanost.

Nakon testiranja na probnim "e-sudovima" sustav bi se trebao početi primjenjivati na svim hrvatskim sudovima, kako bi omogućio lakši, brži i učinkovitiji rad te bolju kontrolu nad djelovanjem cijelog pravosuđa.

Projekt, kojeg predstavljaju kao jedan od ključnih u reformi pravosuđa, trebao bi smanjiti troškove te dovesti do bolje dostupnost informacija građanima.

Ministarstvo pravosuđa provodi ga zu suradnji s IBM-om, a financijsku potporu osigurala je Svjetska banka, darovicom od 350 tisuća i zajmom od pet milijuna američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙