FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi zakoni o obrani u BiH stupili na snagu

SARAJEVO,5. listopada 2005.(Hina) - Dom naroda Parlamenta Bosne iHercegovine u srijedu je usvojio novi Zakon o obrani i Zakon o službiu oružanim snagama BiH čime je završen zakonodavni dio preustrojasustava obrane u toj zemlji.
SARAJEVO,5. listopada 2005.(Hina) - Dom naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine u srijedu je usvojio novi Zakon o obrani i Zakon o službi u oružanim snagama BiH čime je završen zakonodavni dio preustroja sustava obrane u toj zemlji.

Zakone je ranije u istom tekstu kao i Dom naroda usvojio i Zastupnički dom pa su oni i formalno stupili na snagu.

Na temelju novih zakonskih odredbi, ministarstva obrane Federacije BiH i Republike Srpske prestat će postojati od 1. siječnja 2006. godine a umjesto njih postojat će samo ministarstvo na državnoj razini.

Postojeće entitetske vojske transformirat će se u oružane snage BiH koje će imati tri pukovnije s oko deset tisuća profesionalnih vojnika i časnika.

Taj proces trebao bi biti završen do rujna naredne godine.

Američko veleposlanstvo u BiH pozdravilo je usvajanje zakona koji reguliraju oblast obrane ističući kako je to veliki korak ka punoj integraciji BiH u euro-atlantsku zajednicu.

"Očekujemo ulazak BiH u Partnerstvo za mir i na kraju u NATO nakon što svi uvjeti, uključujući punu suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY), budu ispunjeni", stoji u priopćenju američkog veleposlanstva u Sarajevu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙