FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Statusna konferencija za slučaj "Lijanović" 13. rujna

MOSTAR, 7. rujna 2005. (Hina) - Novoimenovani američki sudac u SuduBosne i Hercegovine (BiH) Richard S. Gebelein zakazao je za 13. rujnaodržavanje Statusne konferencije u predmetu protiv bivšeg hrvatskogčlana Predsjedništva BiH i aktualnog predsjednika HDZ-a BiH DraganaČovića, protiv braće Slave, Joze, Mladena i Jerka Ivankovića koji susuvlasnici Mesne industrije Lijanović te protiv predsjednikaUstavnoga suda BiH Mate Tadića i profesora Zdravka Lučića, izjavili supredstavnici obrane koji su o tome u srijedu dobili službenuobavijest.
MOSTAR, 7. rujna 2005. (Hina) - Novoimenovani američki sudac u Sudu Bosne i Hercegovine (BiH) Richard S. Gebelein zakazao je za 13. rujna održavanje Statusne konferencije u predmetu protiv bivšeg hrvatskog člana Predsjedništva BiH i aktualnog predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića, protiv braće Slave, Joze, Mladena i Jerka Ivankovića koji su suvlasnici Mesne industrije Lijanović te protiv predsjednika Ustavnoga suda BiH Mate Tadića i profesora Zdravka Lučića, izjavili su predstavnici obrane koji su o tome u srijedu dobili službenu obavijest.

Na Statusnoj konferenciji će se najvjerojatnije odrediti daljnji tijek procesa u slučaju Čović-Lijanovići. Na posljednjoj Statusnoj konferenciji održanoj početkom srpnja bilo je najavljeno da će suđenje početi 1. rujna. To se međutim nije dogodilo jer je u međuvremenu britanski sudac Paul Garlick odlučio napustiti ne samo taj predmet već i Sud BiH nakon tromjesečnog angažmana.

S obzirom da je sudac Gebelein tek prošloga tjedna imenovan predsjedajućim u ovome postupku trebat će mu određeno vrijeme za proučiti dokumentaciju kako bi mogao voditi raspravu. Zbog toga obrana pretpostavlja da bi sudska rasprava najranije mogla početi u listopadu ili u studenome.

Lijanovići su optuženi za navodne carinske prijevare u iznosu od oko 48 milijuna konvertibilnih maraka. Čović je, prema navodima optužnice, optužen da je kao ministar financija omogućio neplaćanje carinskih pristojbi a sudac Tadić da je presudio u korist Lijanovića za što je navodno dobio mito. Profesor Lučić se smatra posrednikom između Lijanovića i suca Tadića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙