FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Zagrebu počela "Revija malih književnosti"

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - U Književnom klubu Booksa u Zagrebuotvorena je večeras književna priredba "Revija malih književnosti"koja je ove godine posvećena mladim piscima iz BiH.
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - U Književnom klubu Booksa u Zagrebu otvorena je večeras književna priredba "Revija malih književnosti" koja je ove godine posvećena mladim piscima iz BiH.

Glavni partner iz BiH u provedbi ovog projekta je izdavačka kuća Bujybook iz Sarajeva, a na Reviji gostuje devet mladih pisaca od kojih su neki objavili po jednu zbirku.

Nakon otvorenja u Književnom klubu Booksa održan je koncert grupe Vuneny iz Mostara u Studentskom centru.

Uz književni i glazbeni program večeras je u Književnom klubu Booksa postavljena i izložba Andreja Đerkovića "Zaborav ubija".

Program "Revije malih književnosti" nastavlja se sutra poslijepodne okruglim stolom na temu "Književna suradnja između BiH i Hrvatske" te književnom večeri s nekim od sudionika manifestacije s mladim bosanskohercegovačkim piscima.

U petak 6. listopada Revija se nastavlja književnim susretima te okruglim stolom na temu "Bosanskohercegovačka književnost danas".

Na završetku priredbe u Književnom klubu Booksa bit će organizirano čitanje proze i poezije svih gostiju Revije.

Odabir autora, devet prozaika i pjesnika iz BiH koji će se predstaviti zagrebačkoj javnosti, napravili su Farah Tahir Begović i Enver Kazaz.

"Reviju malih književnosti" financijski su potpomogli Grad Zagreb, Ministarstvo kulture RH, Veleposlanstvo BiH u Hrvatskoj, Studentski centar i drugi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙