FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

27. Zagrebački književni razgovori od 13. do 16. listopada

ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - "Suvremena književnost i jeziciEurope" tema je 27. zagrebačkih književnih razgovora koji će seodržati od 13. do 16. listopada, istaknuto je na današnjojkonferenciji za novinare u Društvu hrvatskih književnika,
ZAGREB, 4. listopada 2005. (Hina) - "Suvremena književnost i jezici Europe" tema je 27. zagrebačkih književnih razgovora koji će se održati od 13. do 16. listopada, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u Društvu hrvatskih književnika,

Tu najveću književnu priredbu u Hrvatskoj organizirali su Društvo hrvatskih književnika i Društvo hrvatskih književnih prevodilaca, a sudjelovat će 19 pisaca, prevoditelja i teoretičara književnosti iz 12 europskih zemalja.

Predsjednik Povjerenstva Zagrebačkih književnih razgovora akademik Ante Stamać je istaknuo kako spomenuta tema ovogodišnjih razgovora omogućuje da se današnje stanje književnosti promotri iz više kutova, u prvom redu s obzirom na brojne europske jezike. Književnost je danas, napomenuo je Stamać, s jedne strane podvrgnuta procesima kojima upravljaju elektronički, vizualni i masovni mediji i, dakako, tržište tiskovina, a s druge strane procesima dokumentarističke i ikoničke referencije.

Stamać je podsjetio na povijest te neobično važne književne priredbe utemeljene 1967., kad jer na čelu Društva hrvatskih književnika bio klasik hrvatske književnosti Petar Šegedin.

Producentica ZKR-a Lara Hoelbing-Matković istaknula je da će razgovori biti podijeljeni u tri tematske cjeline s obzirom na središnju temu, a da će sudionici moći odabrati jezik na kojemu će izlagati. Najavila je da će Razgovori biti svečano otvoreni u četvrtak, 13. listopada, u 19,30 sati u prostorijama DKH.

Zagrebački književni razgovori održavaju se uz potporu Ministarstva kulture i grada Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙