FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: U Poznanju počeli Dani hrvatske kulture

VARŠAVA , 2. listopada 2005. (Hina) - U poljskom Poznanju u nedjeljusu započeli Dani hrvatske kulture tijekom kojih će, uz središnjidogađaj čitave manifestacije, predstavljanje antologije "VidjetiHrvatsku - pregled hrvatske književnosti i kuture 1990-2005.", bitiprikazan presjek suvremene književne, likovne, glazbene i filmskeprodukcije u Hrvatskoj.
VARŠAVA , 2. listopada 2005. (Hina) - U poljskom Poznanju u nedjelju su započeli Dani hrvatske kulture tijekom kojih će, uz središnji događaj čitave manifestacije, predstavljanje antologije "Vidjeti Hrvatsku - pregled hrvatske književnosti i kuture 1990-2005.", biti prikazan presjek suvremene književne, likovne, glazbene i filmske produkcije u Hrvatskoj.

Organizatori Dana hrvatske kulture u Poznanju, gradu bogate kazališne tradicije, su Odjel filologije sveučilišta J. J. Strossmayer iz Osijeka, Katedra slavenske filologije sveučilišta Adam Mickiewicz iz Poznanja i Matica hrvatska Osijek, a pridružilo se i poljsko Ministarstvo kulture.

"Iznimno smo zadovoljni što je Ministarstvo kulture Republike Poljske jedan od ovogodišnjih pokrovitelja Dana hrvatske kuture u Poznanju", rekao je Mirko Volarević, ataše za kulturu i gospodarstvo hrvatskog veleposlanstva u Poljskoj.

Prvog dana manifestacije predstavljena je knjige Vlahe Bogišića "Nedovršeni Europljanin", a najavljeno je i predstavljanje hrvatskih izdavača i kulturnih djelatnika Branka Čegeca i Gorana Rema. U sklopu trodnevne manifestacije održat će se i znanstveni skup pod naslovom "Modernizam od druge polovice XX. stoljeća - postmodernizam", te će uz čitanje literarnih tekstova biti predstavljen pregled suvremene hrvatske književnosti.

Uz izložbe suvremenih hrvatskih likovnih umjetnika bit će prikazani i odabrani filmovi suvremene hrvatske kinematografije, a u glazbenom djelu Dana hrvatske kulture nastupit će rock skupina "The Bambi Molesters". U kazališnom dijelu bit će prikazana predstava Ivana Vidića "Bijeli zec" u izvedbi kazališta Zekaem iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙