FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 20. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta
ZAGREB, 20. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta

SARAJEVO - Vlasti BiH pripremaju se zatražiti suglasnost Međunarodnog monetarnog fonda za kreditno zaduženje koje bi im omogućilo da same financiraju gradnju autoceste na dijelu koridora V C koji prolazi kroz tu zemlju, prenose u utorak sarajevski dnevni listovi. "Oslobođenje" tvrdi kako će predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić takvu suglasnost zatražiti u petak u Washingtonu gdje će sudjelovati u radu godišnje skupštine MMF-a i Svjetske banke. Terzić je prije odlaska u SAD u ponedjeljak u Sarajevu razgovarao sa direktorom Japanske banke za međunarodnu suradnju Riosukom Nakatom a glavna tema bila je gradnja koridora V C.

ZAGREB - Sjeverna Koreja u utorak je rekla kako će svoja obećanja o okončanju nuklearnog programa ispuniti samo ako joj SAD dopuste nabavu civilnih reaktora, javila je dpa. Jedino će u tom slučaju Pjongjang ponovno preuzeti obveze u skladu sa Sporazumom o neširenju nuklearnog naoružanja, čiju provedbu nadzire Međunarodna agencija za atomsku energiju, kaže se u prioćenju ministarstva vanjskih poslova Sjeverne Koreje. Ta je zemlja u ponedjeljak, na šestostranim pregovorima u Pekingu, u kojima još sudjeluju SAD, Kina, Južna Koreja, Japan i Rusija, načelno pristala na odustajanje od nuklearnog programa.

BAGDAD - Britanska vojska u ponedjeljak navečer silom je oslobodila svoja dva pripadnika koje je iračka policija držala u zatvoru u Basri, izjavio je za AFP izvor iz iračkom ministarstva obrane. "Jake snage britanske vojske opkolile su policijsku zgradu, oklopnim vozilom Warriorom raznijele glavni ulaz i oslobodile svoja dva vojnika", rekao je izvor, dodajući kako se britanskim upadom okoristilo i drugih 150 zatvorenika i pobjeglo iz zatvora. I glasnogovornik britanskog ministarstva obrane u Londonu potvrdio je oslobađanje dvojice vojnika, ali informacije o uporabi sile nije želio ni potvrditi ni zanijekati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙