FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Terzić: Bechtel zainteresiran za koridor 5c

SARAJEVO,28. rujna(Hina) - Američki Bechtel zainteresiran je za gradnjuautoceste na dijelu paneuropskog koridora 5c (Budimpešta-Ploče) kojiprolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, a prvi čovjek ove tvrtke CharlesRedman za dva tjedna će doputovati u Sarajevo kako bi osobno provjeriomogućnosti sudjelovanja u ovom projektu, prenosi u srijedu "Dnevniavaz".
SARAJEVO,28. rujna(Hina) - Američki Bechtel zainteresiran je za gradnju autoceste na dijelu paneuropskog koridora 5c (Budimpešta-Ploče) koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu, a prvi čovjek ove tvrtke Charles Redman za dva tjedna će doputovati u Sarajevo kako bi osobno provjerio mogućnosti sudjelovanja u ovom projektu, prenosi u srijedu "Dnevni avaz".

Ovaj list navodi kako je predsjedatelj Vijeća ministara BiH Adnan Terzić tijekom boravka u Londonu u utorak o ovoj temi već razgovarao s Redmanom, ali i dužnosnicima Islamske banke za obnovu i razvoj te Europske banke za obnovu i razvoj.

"Bechtel bi želio realizirati ovaj projekt tražeći najbolje rješenje koje bi moglo biti korišteno kao model za cijelu regiju. Makedonija, Albanija, Crna Gora su u sličnom, katakterističnom ambijentu kao i BiH te će im trebati i sličan model infrastrukturnog zahvata", kazao je Terzić.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH tvrdi kako postoji veliko zanimanje međunarodnih finacijskih ustanova za pomoć u financiranju gradnje koridora 5c.

To će, prema Terzićevim rječima, biti od velike pomoći pri provedbi projekta prema standardima Svjetske banke.

Potencijalni investitori, kao i izvođači radova, pozvani su u Sarajevo na konferenciju o gradnji koridora 5c koja se treba održati 17. listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙