FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čović: u BiH se pregovara o novoj parlamentarnoj većini

SARAJEVO,19. rujna 2004.(Hina) - Političke stranke u Bosni iHercegovini pregovaraju o uspostavi nove parlamentarne većine čime bise izbjegla potreba sazivanja izvanrednih izbora tijekom ove godine,izjavio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) DraganČović u intervjuu kojega je u ponedjeljak objavio "Dnevni avaz".
SARAJEVO,19. rujna 2004.(Hina) - Političke stranke u Bosni i Hercegovini pregovaraju o uspostavi nove parlamentarne većine čime bi se izbjegla potreba sazivanja izvanrednih izbora tijekom ove godine, izjavio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ) Dragan Čović u intervjuu kojega je u ponedjeljak objavio "Dnevni avaz".

Čović je kazao kako bi, unatoč postojećoj političkoj krizi, bilo najlogičnije da sadašnje Vijeće ministara BiH kojemu predsjedava Adnan Terzić nastavi s radom jer je ostalo malo vremena do redovitih izbora koji se trebaju održati u jesen 2006. godine.

"Ali postoje i varijante za formiranje nove parlamentarne većine i, koliko ja znam, o tome se razgovara u sjeni", kazao je Čović pojasnivši kako bi takvi pregovori trebali rezultirati odlukom o tome hoće li Partija demokratskog progresa (PDP) na čijem je čelu ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić nastaviti sudjelovati u vlasti.

Ivanića je Terzić rainje ove godine razriješio dužnosti no do danas mu nije uspio pronaći zamjenu jer o tome nema političke suglasnosti među vladajućim strankama.

Ivanić je optužen da je "kočio reformske procese" a PDP je zajedno sa SDS-om bio i protiv preustroja policije o čemu se bezuspješno pregovaralo mjesecima.

Čović je ocijenio kako je međunarodna zajednica "apsolutno zakazala" na projektu reforme policije što je veoma negativan signal uoči očekivanih razgovora o promjeni ustavnih rješenja u BiH.

Čović je također najavio kako će HDZ BiH u naredna dva mjeseca iznijeti svoj prijedlog izmjene Ustava čiji će osnov biti ustroj tri razine vlasti odnosno regionalno rješenje umjesto sadašnjih entiteta i županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙