FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Amerikanci oslobodili gotovo 500 zatvorenika iz Abu Ghraiba

BAGDAD, 1. listopada 2005. (Hina/AFP) - Američka vojska u subotu je izzatvora Abu Ghraiba oslobodila 464 zatvorenika, čime se brojoslobođenih iz tog zatvora od početka tjedna popeo na gotovo tisuću,javio je AFP.
BAGDAD, 1. listopada 2005. (Hina/AFP) - Američka vojska u subotu je iz zatvora Abu Ghraiba oslobodila 464 zatvorenika, čime se broj oslobođenih iz tog zatvora od početka tjedna popeo na gotovo tisuću, javio je AFP.

Oslobađanje zatvorenika, koje je počelo u ponedjeljak, zahtijevala je iračka vlada zbog skorašnje proslave ramazana, a provedeno je uoči referenduma o prijedlogu novog iračkog stava koji se treba održati 15. listopada.

"Želim da se vratite obiteljima i sudjelujete na izborima. Vratite se i postanite uzorni građani. Glasajte! Iračani ste i imate pravo sudjelovati" na izborima, izjavio je zamjenik iračkog premijera Abed Motlaq al-Joubouri, u čijoj su nazočnosti oslobođeni zatvorenici.

"Iračka vlada i međunarodne snage u Iraku odlučili su osloboditi zatvorenike kako bi im omogućili da budu s obiteljima i proslave sveti mjesec ramazan te pomognu u izgradnji novog Iraka", priopćila je američka vojska u ponedjeljak, na početku operacije puštanja zatvorenika na slobodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙