FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: SAD nepokolebljiv u potpori iračkoj demokraciji

WASHINGTON, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Američki predsjednik George W.Bush i irački predsjednik Jalal Talabani odbili su u utorak odreditidatum povlačenja američkih trupa iz Iraka, ali je irački šef državeizrazio nadu da će iračke snage moći preuzeti brigu o sigurnostizemlje do kraja naredne godine.
WASHINGTON, 13. rujna 2005. (Hina/AP) - Američki predsjednik George W. Bush i irački predsjednik Jalal Talabani odbili su u utorak odrediti datum povlačenja američkih trupa iz Iraka, ali je irački šef države izrazio nadu da će iračke snage moći preuzeti brigu o sigurnosti zemlje do kraja naredne godine.

Bush je kazao da će se Amerika povući nakon što Irak bude u mogućnosti uhvatiti se u koštac s pitanjem sigurnosti, istaknuvši da je "SAD nepokolebljiv u potpori iračkoj demokraciji" usprkos, kako je kazao, "akcijama zapanjujuće okrutnosti" u zemlji.

"Irak će zauzeti svoje mjesto u demokracijama svijeta", dodao je Bush.

Talabani je kazao da će SAD i Irak zajednički odlučiti o povlačenju američkih postrojbi, navodeći kao mogući datum "kraj 2006. godine".

"Nećemo za sada određivati točan datum. To bi samo bilo od pomoći teroristima", rekao je Talabani, i dodao da su američki vojnici i dalje prijeko potrebni na terenu.

"Nadamo se, međutim, da će se što prije moći sigurno vratiti kućama", istaknuo je irački predsjednik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙