FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talabani poziva na pomoć u borbi protiv terorista

NEW YORK, 15. rujna 2005. (Hina/dpa) - Irački predsjednik JalalTalabani uputio je u četvrtak u UN-u "očajničku" poruku međunarodnojzajednici da pomogne njegovoj zemlji u borbi protiv terorista kojižele uništiti započeti proces demokratizacije i obnove zemlje.
NEW YORK, 15. rujna 2005. (Hina/dpa) - Irački predsjednik Jalal Talabani uputio je u četvrtak u UN-u "očajničku" poruku međunarodnoj zajednici da pomogne njegovoj zemlji u borbi protiv terorista koji žele uništiti započeti proces demokratizacije i obnove zemlje.

Talabani je pred Općom skupštinom UN-a kazao da se Irak, nakon diktature Sadama Huseina, suočava sa najžešćom i najkrvavijom pobunom u svijetu.

"Naglašavamo da je Irak sada slobodan, zahvaljujući želji i svijesti iračkog naroda, našim prijateljima, pomoći međunarodnih udruga i oslobodilačkom ratu pod vodstvom SAD-a", kazao je Talabani. Istaknuo je, međutim, da je Iraku potrebna sva pomoć koju međunarodna zajednica može dati kako bi se zemlja obnovila i u njoj zavladala ljudska prava i demokracija.

U izvješću UN-a stoji da "sigurnosno stanje u Iraku izaziva ozbiljnu zabrinutost". Irak se našao i na udaru kritika UN-a zbog ustavnog procesa u koji nisu uključeni svi segmenti društva, te mu nedostaje transparentnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙