FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija: SAD nas želi pretvoriti u žrtvenog jarca

DAMASK, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Sirija je u srijedu prozvalaWashington da predoči dokaze da vlada u Damasku nije u mogućnostispriječiti dolazak militanata u Irak, ocijenivši da Washingtonpokušava Siriju pretvoriti u žrtvenog jarca zbog svojeg neuspjeha uIraku.
DAMASK, 14. rujna 2005. (Hina/dpa) - Sirija je u srijedu prozvala Washington da predoči dokaze da vlada u Damasku nije u mogućnosti spriječiti dolazak militanata u Irak, ocijenivši da Washington pokušava Siriju pretvoriti u žrtvenog jarca zbog svojeg neuspjeha u Iraku.

Komentari u uvodniku dnevnog lista Tishrin odgovor su na istup američkog predsjednika Georgea W. Busha koji je u utorak izjavio da će okupiti američke saveznike kako bi se diplomatskim akcijama Sirija onemogućila u blokiranju rađanja demokracije u Iraku.

"Sirijska bi vlada mogla mnogo više učiniti na sprečavanju dotoka militanata u Irak, a zbog svoje politike prema Iraku i Libanonu postajat će sve izoliranija", kazao je Bush.

Sirijski tisak tvrdi da se radi o "neopravdanoj eskalaciji političkog pritiska na Siriju" te da Bushova administracija ustrajno plasira "lažne optužbe...bez ikakvih dokaza".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙