FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračani bijesni zbog kazne izrečene Lynndie England

BAGDAD, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračani su u srijedu bijesnoreagirali zbog trogodišnje zatvorske kazne izrečene američkojvojnikinji Lynndie England, koja je 2003. zlostavljala zatvorenike uiračkom zatvoru Abu Ghraib, izjavivši da takva blaga kazna pokazujeameričko licemjerstvo.
BAGDAD, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Iračani su u srijedu bijesno reagirali zbog trogodišnje zatvorske kazne izrečene američkoj vojnikinji Lynndie England, koja je 2003. zlostavljala zatvorenike u iračkom zatvoru Abu Ghraib, izjavivši da takva blaga kazna pokazuje američko licemjerstvo.

Oni su rekli da bi dobila težu kaznu da je osuđena za zlostavljanje Amerikanaca.

"Amerika se treba sramiti te kazne. To je najbolji dokaz da Amerikanci imaju dvostruka mjerila", rekao je Akram Abdel Amir, umirovljeni vozač autobusa u Bagdadu.

Vojni sud u Fort Hoodu u Teksasu je 22-godišnju Lynndie England proglasio krivom po šest od sedam točaka optužnice, a uz zatvorsku kaznu nečasno je otpuštena iz vojske.

Fotografija mlade nasmiješene žene koja na uzici drži golog iračkog zatvorenika obišla je svijet i postala simbolom skandala vezanog uz Abu Ghraib, zatvor u blizini Bagdada u kojemu su američki vojnici zlostavljali iračke zatvorenike.

England je mogla dobiti do devet godina zatvora, no vojni tužitelj je tražio kaznu od četiri do šest godina, dok je njezin branitelj tražio oslobađajuću presudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙