FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci silom oslobodili svoja dva vojnika zatvorena u Basri

BAGDAD, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Britanska vojska u ponedjeljaknavečer silom je oslobodila svoja dva pripadnika koje je iračkapolicija držala u zatvoru u Basri, izjavio je za AFP izvor iz iračkomministarstva obrane.
BAGDAD, 20. rujna 2005. (Hina/AFP) - Britanska vojska u ponedjeljak navečer silom je oslobodila svoja dva pripadnika koje je iračka policija držala u zatvoru u Basri, izjavio je za AFP izvor iz iračkom ministarstva obrane.

"Jake snage britanske vojske opkolile su policijsku zgradu, oklopnim vozilom Warriorom raznijele glavni ulaz i oslobodile svoja dva vojnika", rekao je taj izvor, dodajući kako se britanskim upadom okoristilo i drugih 150 zatvorenika i pobjeglo iz zatvora.

I glasnogovornik britanskog ministarstva obrane u Londonu potvrdio je oslobađanje dvojice vojnika, ali informacije o uporabi sile nije želio ni potvrditi ni zanijekati.

"Oslobođena su dvojica vojnika koje je bila uhitila iračka policija", a možebitnu uporabu sile "niti poričemo niti potvrđujemo", rekao je glasnogovornik za AFP.

Dvojica vojnika koja su, prema tvrdnjama iz iračkog ministarstva unutarnjih poslova, bila na "obavještajnom zadatku" u civilnoj odjeći, bila su uhićena i zatvorena zbog otvaranja vatre na iračke policajce.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙