FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Hepatos" predala Jadranki Kosor peticiju Vladi

ZAGREB, 1. listopada 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatske udrugeliječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" uručili su danas uZagrebu potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor peticiju hrvatskoj Vladiza proglašenjem 1. listopada Međunarodnim danom svjesnosti virusnoghepatitisa C.
ZAGREB, 1. listopada 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" uručili su danas u Zagrebu potpredsjednici Vlade Jadranki Kosor peticiju hrvatskoj Vladi za proglašenjem 1. listopada Međunarodnim danom svjesnosti virusnog hepatitisa C.

Peticija će danas, u sklopu kampanje svjetske asocijacije udruga oboljelih i liječenih od hepatitisa, također biti predana Europskom parlamentu, izvijestili su predstavnici Udruge potpredsjednicu Vlade i ministricu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranku Kosor, priopćeno je danas iz njenog ministarstva.

Predstavnici Udruge su rekli da time žele dodatno senzbilizirati javnost o posljedicama ove opasne bolesti, te za oboljele koji su, kako su istaknuli, zbog predrasuda često društveno stigmatizirani.

Predstavnici udruge "Hepatos" također su iznijeli prijedloge za poboljšanje terapijskih postupaka u skladu s europskim standardima, a ministrica Kosor im je dala punu potporu u svoje i u ime Vlade.

Rekla je da će, zbog upornosti i ozbiljnosti rada Udruge, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, koje je tijekom prošle i ove godine financijski poduprlo programe udruge namijenjene hrvatskim braniteljima oboljelima od hepatitisa, i dalje nastaviti pružati potporu Udruzi, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙