FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo udruge "Hepatos" kod predsjednika Mesića

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio jedanas izaslanstvo Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa"Hepatos" koje ga je u povodu Dana svjesnosti o hepatitisu, 1.listopada, izvijestilo o svom radu, priopćeno je iz Uredapredsjednika.
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanstvo Hrvatske udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa "Hepatos" koje ga je u povodu Dana svjesnosti o hepatitisu, 1. listopada, izvijestilo o svom radu, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Udruga "Hepatos" osnovana je u Splitu 2000. kao prva i za sada jedina aktivna udruga za pomoć oboljelim od hepatitisa. Osim dobrovoljne djelatnosti, u sklopu koje se pruža psihosocijalna pomoć oboljelima od hepatitisa i članovima njhovih obitelji, ta udruga, istaknuto je, osmišlja informativnu i edukativnu kampanju.

Udruga je članica Nacionalnog odbora za borbu protiv virusnih hepatitisa kao i međunarodne zajednice ELPA - Europske udruge za pomoć oboljelim od hepatitisa (European Liver Patients Association).

Kako bi obilježila Dan svjesnosti o hepatitisu, 1. listopada, Udruga se kao član ELPA-e uključila u akciju potpisivanja peticije Europskom parlamentu za poduzimanje mjera u borbi protiv hepatitisa C, što znači i prevencije i pristupu liječenju.

U izaslanstvu su bile predsjednica, dopredsjednica, tajnica i članica Udruge mr. sc. Tatjana Reić, Žana Malić, Sanja Ugrin i Jadranka Kovačević te prof. dr. sc. Boris Vucelić, predstojnik Klinike za unutarnje bolesti Kliničkog bolničkog centra u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙