FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U pripremi sporazum o liječenju branitelja u hiperbaričnoj komori

VARAŽDINSKE TOPLICE, 2. rujna 2005. (Hina) - Ministarstva obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zdravstva i obranepripremaju sporazum prema kojemu će se branitelji moći liječiti uhiperbaričnoj komori u Splitu.
VARAŽDINSKE TOPLICE, 2. rujna 2005. (Hina) - Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, zdravstva i obrane pripremaju sporazum prema kojemu će se branitelji moći liječiti u hiperbaričnoj komori u Splitu.

To je najavljeno danas na 3. zdravstveno-savjetodavnom simpoziju u Varaždinskim Toplicama, u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, a koji je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Mogućnost liječenja u hiperbaričnoj komori posebno je bitna za stopostotne ratne vojne invalide (HRVI), kojih je u Hrvatskoj 480. Dokazano je da takav tretman povoljno djeluje na liječenje ozljeda, ali i ostalih bolesti vezanih uz ratna stradavanja, rekao je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih HRVI-a prve skupine.

Osim mogućnosti liječenja u hiperbaričnoj komori, teme dvodnevnoga simpozija su zdravstveno stanje branitelja, bolesti ovisnosti, tumori, šećerna bolest i zdravstvena prevencija.

Potpredsjednica Kosor zahvalila je braniteljima na njihovu doprinosu u stvaranju slobodne, samostalne i europske Hrvatske. Ocijenila je kako je unatrag godinu dana riješeno nekoliko bitnih pitanja vezanih uz stopostotne HRVI. Najvažnije je rješenje statusa njegovateljica, koje sada imaju zdravstveno i mirovinsko osiguranje, te pravo na bolovanje. Osim toga, unatrag godinu dana stambeno su zbirinuta 22 HRVI-a, a ove će se godine riješiti i preostala četiri zahtjeva, kazala je, uz ostalo, Kosor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙