FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: stručni skup o lijekovima za hipertenziju

ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Oko tisuću liječnika iz Hrvatske iinozemstva sudjeluje na stručnom skupu "Primjena ACE inhibitora usprečavanju i liječenju bolesti srca i krvnih žila" koji se održavadanas u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u povodu Svjetskog danasrca.
ZAGREB, 16. rujna 2005. (Hina) - Oko tisuću liječnika iz Hrvatske i inozemstva sudjeluje na stručnom skupu "Primjena ACE inhibitora u sprečavanju i liječenju bolesti srca i krvnih žila" koji se održava danas u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u povodu Svjetskog dana srca.

ACE inhibitori su lijekovi za povišeni krvni tlak ili hipertenziju od čega, po najnovijim epidemiološkim podacima, boluje čak 40 posto odraslog stanovništva u Hrvatskoj, upozoreno je na skupu.

Stručnjaci ocjenjuju da je hipertenzija danak suvremenom načinu života. Neliječenje odnosi mnoge živote jer je riječ o bolesti koja ne boli, pa su zdravstvena prosvijećenost i preventiva najefikasnije metode u njezinu sprečavanju.

Predsjednik Hrvatskog kardiološkog društva Davor Miličić istaknuo je da smrtnost od kardiovaskularnih bolesti iznosi 53 posto, a glavni razlog tako visokom postotku je nepravodobno liječenje. Ako bi se te bolesti liječile na vrijeme 90 posto slučajeva bilo bi izliječeno.

Glavni uzroci bolesti srca i krvnih žila su prekomjerna tjelesna težina, stres i povišeni krvni tlak.

Organizatori stručnog skupa su Hrvatsko kardiološko društvo i farmaceutska tvrtka Belupo, koja već 15 godina na hrvatskom tržištu prodaje Irumed, lijek za hipertenziju. Irumed je jedini lijek u Hrvatskoj koji ima pravo uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, a dosad se njime liječilo 180 tisuća pacijenata.

Član Uprave Belupa Hrvoje Kolarić uručio je na skupu predsjedniku Hrvatskog kardiološkog društva Davoru Miličiću donaciju od 20.100 kuna za udrugu Zdravo srce koja je nedavno osnovana pri Društvu radi promicanja zdravog načina života i borbe protiv hipertenzije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙