FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rektor riječkog sveučilišta predstavio izvješće o četverogodišnjem radu

RIJEKA,30. rujna 2005.(Hina) - Rektor Sveučilišta u Rijeci akademikDaniel Rukavina zajedno s prorektorima Sveučilišta na današnjojkonferenciji za novinstvo predstavio je izvješće o radu za mandatnorazdoblje 2001. do 2005.
RIJEKA,30. rujna 2005.(Hina) - Rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina zajedno s prorektorima Sveučilišta na današnjoj konferenciji za novinstvo predstavio je izvješće o radu za mandatno razdoblje 2001. do 2005.

Rukavina je naglasio vrijednost rezultata riječkog sveučilišta na području uvođenja Bolonjskog procesa i unaprjeđenja kvalitete rada u čemu je to sveučilište u brojnim točkama prvo pokretalo aktivnosti u hrvatskom visokom obrazovanju. Uz to, u proteklom razdoblju posebno su značajne pripremne aktivnosti na realizaciji izgradnje Sveučilišnog kampusa na Trsatu.

Riječko sveučilište poduprlo je i prihvatilo načela Bolonjske deklaracije, a do sada su izabrani sveučilišni koordinator i povjerenici za postupak uvođenja europskog sustava prijenosa bodova. Pokrenuta je i prilagodba svih studijskih programa zahtjevima te deklaracije.

Sveučilište u Rijeci, kazao je, odlučilo se za shemu studiranja od tri plus dvije godine, osim Fakulteta za hotelski menadžment, Pravnog fakulteta i Medicinskog fakulteta koji će imati drukčije formule.

Za izgradnju Sveučilišnog kampusa tri hrvatske banke odobrile su kredit od 490 milijuna kuna, a na natječaju je izabrano urbanističko-arhitektonsko rješenje. Početak izgradnje prve faze očekuje se u ovoj godini, a dovršetak u 2007.

Novost u proteklom razdoblju, podsjetio je, osnivanje je Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, što je prva akademija tog tipa u Hrvatskoj.

Ukupan broj studenata, uključujući one na izvanrednom studiju i po osobnim potrebama, od 10.992, u akademskoj godini 2000./2001., narastao je na 18.099 u 2004./2005. Broj zaposlenih porastao je u ovom razdoblju od 1391 na 1632, broj znanstvenih novaka s 47 na 210, a broj obranjenih doktorata s 19 na 26.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙