FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nacionalno vijeće preporučilo nekoliko programa na dislociranim studijima

ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće za visoko obrazovanjepreporučilo je na sjednici održanoj zadnjega dana mjeseca kolovozaministru znanosti izdavanje dopusnica za nekoliko studijskih programana dislociranim studijima, među kojima su i dva programa Ekonomskogafakulteta Sveučilišta u Rijeci koji će se izvoditi u Bujama iBjelovaru, potvrdio je danas Hini predsjednik toga vijeća AntonijeDulčić
ZAGREB, 1. rujna 2005. (Hina) - Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje preporučilo je na sjednici održanoj zadnjega dana mjeseca kolovoza ministru znanosti izdavanje dopusnica za nekoliko studijskih programa na dislociranim studijima, među kojima su i dva programa Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci koji će se izvoditi u Bujama i Bjelovaru, potvrdio je danas Hini predsjednik toga vijeća Antonije Dulčić

Po njegovim riječima jučer je Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje vrjednovalo studijske programe nekoliko dislociranih studija za koje su za sjednicu bili pripremljeni materijali.

Osim spomenutih studija u Bujama i Bjelovaru, Nacionalno vijeće preporučilo je i jedan, od dva predložena studijska programa Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Osijeku, koji će se izvoditi u Varaždinu te program opatijskoga Fakulteta za turistički i hotelski menadžment koji će se izvoditi u Zaboku.

Dulčić je podsjetio da je jedan od uvjeta koji dislocirani studiji moraju zadovoljiti taj da imaju barem 50 posto vlastitoga nastavničkog kadra i to u sjedištu u kojemu će se izvoditi nastava.

Najavio je za dva tjedna novu sjednicu Nacionalnoga vijeća na kojoj će se razmotriti preostali studijski programi.

Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje najviše je stručno tijelo koje brine za razvitak i kvalitetu cjelokupnoga sustava visokog obrazovanja Republike Hrvatske, a među ostalim, imenuje recenzente i daje mišljenje o osnivanju novih visokih učilišta i studijskih programa, provodi vrjednovanje visokih učilišta i studijskih programa te predlaže ministru izdavanje dopusnica.

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac do sada je potpisao dopusnice za 640 studijskih programa usklađenih s Bolonjskom deklaracijom od 835 prijedloga koje su uputila hrvatska sveučilišta.

Dopusnicu uz uvjet dobilo je 36 programa, 14 programa dobilo je dopusnicu uz pismo očekivanja u kojemu su navedeni manji nedostaci, a u postupku vrednovanja je 45 dopusnica.

Visoka učilišta su tijekom vrjednovanja povukla prijedloge za 89 programa, a negativnu ocjenu dobilo je 11 studijskih programa.

(Hina) xipet ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙