FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac razgovarao o sanaciji nagorjele zgrade Studentskog doma

ZADAR, 29. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športadr. Dragan Primorac za jučerašnjeg posjeta Sveučilištu u Zadru, upovodu požara u zgradi bivšega Studentskog doma, dogovorio se da seodmah obave najnužniji radovi radi zaštite od mogućih posljedicaurušavanja krova te da će se ispitati mogućnosti obnove čitave zgrade,izvijestilo je danas Sveučilište u Zadru.
ZADAR, 29. rujna 2005. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac za jučerašnjeg posjeta Sveučilištu u Zadru, u povodu požara u zgradi bivšega Studentskog doma, dogovorio se da se odmah obave najnužniji radovi radi zaštite od mogućih posljedica urušavanja krova te da će se ispitati mogućnosti obnove čitave zgrade, izvijestilo je danas Sveučilište u Zadru.

Na sastanku ministra Primorca s rektorom Sveučilišta dr. Damirom Magašem i zadarskim županom Ivom Grbićem istaknuto je kako je zgrada Studentskog doma od 1998. zatvorena, te da je čekala obnovu u skladu s predviđenom namjenom sveučilišnih znanstvenih zavoda i centara.

Na sastanku je dogovoreno da se odmah obave najnužniji radovi radi zaštite od mogućih posljedica urušavanja krova i slično te procijeni mogućnost početka obnove čitave zgrade, u skladu sa zakonskim odredbama koje omogućuju i izravnu pogodbu s izvođačem radova u takvim slučajevima, navodi se u priopćenju.

Budući da je natječaj za obnovu oštećene zgrade Studentskog doma u tijeku te da je obnova trebala početi potkraj ove godine i nastaviti se iduće, za petak, 30. rujna, dogovoren je sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

Ministar Primorac složio se da treba odmah ukloniti oštećenja i zgradu osposobiti za uporabu te osnovati zajedničko povjerenstvo Sveučilišta i Ministarstva za primjenu pravnih propisa u tom predmetu.

Zadarski župan Ivo Grbić kao i rektor Magaš drže da je potreban brz i učinkovit postupak, t.j. izravna pogodba i što brži početak radova, jer se nagorjela zgrada nalazi u središtu grada i velika je opasnost da se izgred ponovi, navodi se u priopćenju zadarskog Sveučilišta.

Upozoreno je i da treba provesti zajednički koncept uređenja i prijenosa vlasništva zgrade stare Tehničke škole na Sveučilište te izgraditi športsku dvoranu pri novoj Tehničkoj školi, koja bi služila i sveučilištarcima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙