FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: otvorena zgrada Tekstilno-tehnološkoga fakulteta

ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Nakon više od pet godina pripreme iradova, danas je svečano otvorena zgrada Tekstilno-tehnološkogafakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je, sa završetkom izgradnje oko3.000 četvornih metara prostora, objedinio djelovanje na jednojlokaciji.
ZAGREB, 20. rujna 2005. (Hina) - Nakon više od pet godina pripreme i radova, danas je svečano otvorena zgrada Tekstilno-tehnološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji je, sa završetkom izgradnje oko 3.000 četvornih metara prostora, objedinio djelovanje na jednoj lokaciji.

Tako sada ta zagrebačka visokoškolska ustanova ima oko pet i pol tisuća četvornih metara objedinjenoga prostora na adresi Prilaz baruna Filipovića 30. Time je riješen i nedostatak prostora te rad na više lokacija što je bio jedan od najvećih problema koji je kočio razvoj Fakulteta, ističe se u priopćenju Ureda za odnose s javnošću zagrebačkoga Sveučilišta.

Zgradu je otvorila rektorica Sveučilišta u Zagrebu Helena Jasna Mencer uz nazočnost dekana Dubravka Rogale, predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te brojnih gostiju.

Završetkom zgrade Fakultet je dobio moderan i suvremeno opremljen prostor, a time su oslobođeni i prostori Fakulteta kemijskoga inženjerstva i tehnologije, Rudarsko-geološko-naftnoga i Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, koje je prije koristio Tekstilno-tehnološki fakultet.

U prosjeku se na taj fakultet svake godine upisuje više od tisuću studenata, ima 140 stalno zaposlenih i pedesetak vanjskih suradnika, a od sada se može smatrati regionalnim oglednim centrom u području istraživanja, razvoja i vođenja tekstilne, odjevne i obućarske industrije, kaže se u priopćenju

Tekstilno-tehnološki fakultet jedina je visokoškolska institucija u Hrvatskoj koja djeluje na polju tekstilne tehnologije, a kvaliteta njegovih studijskih programa priznata je i na međunarodnom planu. Nakon inozemnoga vrednovanja, sve diplome Fakulteta (poslijediplomskoga, sveučilišnoga i stručnog studija) od 1996. priznaju se u svim zemljama Europske unije, Commonwealtha i SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙