FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: međunarodna konferencija o stipendijama

OSIJEK,30. rujna 2005.(Hina) - U Rektoratu osječkoga Sveučilišta JosipaJurja Strossmayera danas se održava međunarodna konferencija ostipendijama s ciljem promoviranja važnosti stipendija u povećanjuakademske mobilnosti i demokratizaciji visokog obrazovanja.
OSIJEK,30. rujna 2005.(Hina) - U Rektoratu osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera danas se održava međunarodna konferencija o stipendijama s ciljem promoviranja važnosti stipendija u povećanju akademske mobilnosti i demokratizaciji visokog obrazovanja.

Na konferenciji je predstavljen internetski portal www.stipendije.info, kao prvi hrvatski portal koji na jednom mjestu prikuplja sve podatke o stipendijama, dostupnima hrvatskim građanima za studij u domovini i inozemstvu, te sadrži informacije o procesu prijave za stipendije te važne web linkove o toj temi.

Kako je istaknuto, osnovni je cilj portala stvoriti centralizirani servis, koji sadrži ažurirane i cjelovite podatke o programima stipendiranja za hrvatske građane, čime se nastoji omogućiti pristup informacijama o stipendijama što većem broju ljudi.

Pojašnjavajući cilj ovoga projekta, izvršni direktor zagrebačkog Studentskog informacijskog centra Ninoslav Šćukanec ocijenio je kako ljudi imaju različite predrasude o stipendijama, da ih nema ili ih ne mogu dobiti, te da se na ovaj način nastoji omogućiti bolja obaviještenost zainteresiranih za stipendije te transparentnost procedure dobivanja stipendija.

Uspostava internetskog portala i ova konferencija dio su projekta VIRTUS, koji financira Europska komisija. Koordinator projekta je zagrebački Studentski informacijski centar, a hrvatski partneri na projektu su sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku te Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracije RH. Inozemni partneri su sveučilišta iz Njemačke, Italije i Francuske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙