FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: prihvaćen elaborat o osnivanju istarskog sveučilišta u Puli

PULA,23. rujna(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izvijestio je danaskako je Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje prihvatilo elaborat oosnivanju istarskog sveučilišta u Puli i time dalo "zeleno svjetlo"hrvatskoj Vladi za izradu Zakona o sveučilištu u Puli kako bi se već usljedećem proračunu osigurao novac za početak ostvarenja togkapitalnog objekta.
PULA,23. rujna(Hina) - Istarski župan Ivan Jakovčić izvijestio je danas kako je Nacionalno vijeće za visoko obrazovanje prihvatilo elaborat o osnivanju istarskog sveučilišta u Puli i time dalo "zeleno svjetlo" hrvatskoj Vladi za izradu Zakona o sveučilištu u Puli kako bi se već u sljedećem proračunu osigurao novac za početak ostvarenja tog kapitalnog objekta.

"Riječ je o povijesnoj odluci za Istru jer će sveučilište u Puli dati jednu potpuno novu dimenziju razvoju znanosti u Istri koje izravno utječe na rast gospodarstva i kvalitete življenja" - kazao je Jakovčić na konferenciji za novinare, dodavši kako će Istra time postati žarište znanja, a Pula studentski grad.

Po njegovim riječima upravo osnivanje sveučilišta u Puli bit će jedan od važnijih temelja rada u mandatu novog županijskog poglavarstva do 2009. godine.

Istarski župan Ivan Jakovčić također je pozdravio ocjenu ministra gospodarstva Branka Vukelića da se brodogradilišta najprije trebaju prilagoditi standarima Europske unije, a tek onda ići u privatizaciju.

Upravo iz tog razloga, drži Jakovčić, razumno je očekivati da se to dogodi tek u sljedećem desetljeću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙