FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Zagreb će još snažnije podupirati Sveučilište

ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandićkoji je večeras u Palači Dverce priredio primanje za članovePodunavske rektorske konferencije (Danube Rector's Conference)istaknuo je da će Grad Zagreb još aktivnije podupirati aktivnostiSveučilišta u Zagrebu.
ZAGREB, 29. rujna 2005. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je večeras u Palači Dverce priredio primanje za članove Podunavske rektorske konferencije (Danube Rector's Conference) istaknuo je da će Grad Zagreb još aktivnije podupirati aktivnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Primanje je priređeno uoči početka godišnje konferencije Podunavske rektorske konferencije što će se u Zagrebu održati 30. rujna i 1. listopada. Glavna tema ovogodišnjega tradicionalnoga susreta rektora i predstavnika sveučilišta srednje i istočne Europe bit će "Upravljanje i financiranje sveučilišta".

Rektorica zagrebačkoga Sveučilišta Helena Jasna Mencer, koja će od ove akademske godine preuzeti dužnost predsjedateljice te konferencije, na zagrebačkome će susretu iznijeti akcijski plan svoga predsjedanja.

Bolja suradnja između sveučilišta Podunavske rektorske konferencije i gradova u kojima se ona nalaze važan je dio toga akcijskoga plana koji je već večeras "otkrila" rektorica Mencer.

S tim u vezi, istaknula je da će se u Zagrebu održati konferencija na kojoj će sudjelovati predstavnici sveučilišta Podunavske rektorske i gradonačelnici tih sveučilišnih gradova.

Gradonačelnik Bandić dao je potporu toj ideji istaknuvši kako Zagreb ne bio mogao izrasti u grad kakav je danas da nije imao i da nema takvo sveučilište.

Jer, podsjetio je Bandić, Zagreb i Sveučilište čvrsto su povezani još od 1669. kad je počelo djelovati naše sveučilište koje, dodao je, nije samo kolijevka modernoga hrvatskoga sveučilišta, već je i najstarije na jugoistoku Europe.

I aktualni predsjednik Podunavske rektorske konferencije Andrei Marga podupro je jačanje suradnje sveučilišta i gradova kao važnoga elementa koji će pridonijeti osuvremenjivanju koncepcije sveučilišta.

Podunavska rektorska konferencija mreže je sveučilišta europskih zemalja povezanih Dunavom, a osnovana je 1983. na poticaj rektora sveučilišta iz Ulma, Linza, Beča i Budimpešte. Danas ima više od 45 članica iz 13 europskih zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙