FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Merkel: Velika koalicija izglednija nego bilo koja druga kombinacija

BERLIN, 29. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Čelnica njemačkih demokršaćana(CDU) Angela Merkel izrazila je u četvrtak uvjerenost da će njezinastranka prije sklopiti koaliciju sa socijaldemokratima (SPD) nego snekom drugom strankom.
BERLIN, 29. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Čelnica njemačkih demokršaćana (CDU) Angela Merkel izrazila je u četvrtak uvjerenost da će njezina stranka prije sklopiti koaliciju sa socijaldemokratima (SPD) nego s nekom drugom strankom.

"Mogućnost ili vjerojatnost koalicije sa SPD-om mnogo je veća nego druge teorije", kazala je Merkel novinarima nakon sastanka s čelništvom liberalne Slobodno-demokratske stranke (FDP), tradicionalnim saveznikom CDU-a. Te dvije stranke, međutim, nisu uspjele osvariti većinu u parlamentu nakon izbora održanih 18. rujna.

Šef FDP-a Guido Westerwelle je izjavio da nije izgubio nadu za neku vrstu vladajuće koalicije koju će činiti samo unija CDU/CSU i liberali.

No, priznao je da su izgledi za vladu u kojoj bi bili CDU/CSU i SPD mnogo veći. "Sve se čini da idemo prema velikoj koaliciji", rekao je Westerwelle.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙