FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jamajka, moguć pobjednik njemačkih izbora

BERLIN, 20. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jamajka bi mogla izići kaostvarni pobjednik njemačkih općih izbora s obzirom na porast izgledada novu vladu sastavi koalicija stranaka čije zaštitne boje zajednočine zastavu te otočne države na Karibima.
BERLIN, 20. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Jamajka bi mogla izići kao stvarni pobjednik njemačkih općih izbora s obzirom na porast izgleda da novu vladu sastavi koalicija stranaka čije zaštitne boje zajedno čine zastavu te otočne države na Karibima.

Nijemci često svoje stranke nazivaju prema njihovim zaštitnim bojama pa se tako socijaldemokrati nazivaju crvenima, konzervativci crnima, žuti su drugi naziv za Slobodne demokrate a zeleni, prirodno, za Stranku zelenih.

Neodlučni rezultati parlamentarnih nedjeljnih izbora mogli bi rezultirati stvaranjem novog saveza koji bi naslijedio dosadašnju "crveno-zelenu" koaliciju i taj savez činili bi crni, žuti i zeleni.

Televizijski komentator Joerg Schoenenborn lansirao je ideju o stvaranju "Jamajkanske koalicije - crne, žute i zelene", a što su boje zastave karipske države poznate po pokretu rastafarijanaca.

Tri sata nakon što je u eter prvi put emitiran taj termin rabili su ga svi: ekonomisti, političari, novinari i putničke agencije.

Čelnik Zelenih Joschka Fischer priznao je da nije čuo za taj termin a pri prvom susretu s njime iskrsla mu je u glavi slika opuštenih ljudi s 'dreadlocksicama' i smotanim 'džointom' oko kojih odjekuju zvuci reggae glazbe.

Nov politički termin spretno je u svrhu promocije turističkih sadržaja svoga otoka iskoristila i jamajkanska veleposlanica Marcia Gilbert-Roberts.

"Ako takva koalicija urodi plodom tada ćemo sve aktere pozvati na Jamajku", kazala je u intervju za Financial Times Germany.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙