FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: Sindikat metalaca o reviziji privatizacije

SLAVONSKI BROD, 28. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata metalacaHrvatske Ivo Marjanović na konferenciji za novinare u SlavonskomeBrodu ocijenio je kako produžetak roka za reviziju pretvorbe iprivatizacije, o čemu raspravlja Hrvatski sabor, ne znači ništa ako sene kazne nepravilnosti i nezakonitosti.
SLAVONSKI BROD, 28. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Ivo Marjanović na konferenciji za novinare u Slavonskome Brodu ocijenio je kako produžetak roka za reviziju pretvorbe i privatizacije, o čemu raspravlja Hrvatski sabor, ne znači ništa ako se ne kazne nepravilnosti i nezakonitosti.

"To su priče za malu djecu", dodao je Marjanović, napomenuvši kako su u svih dvadeset revizija koje je taj sindikat pokrenuo utvrđene nezakonitosti i nepravilnosti, ali do sada nije bilo kazni.

Govoreći o idućoj privatizaciji velikih sustava, Marjanović je istaknuo kako sindikat ne će prihvatiti nikakvo politikantstvo u provedbi bilo kojeg oblika privatizacije. SSSH se zauzima za radničko dioničarstvo, tako da se dionice iz portfelja Fonda preko udruga koje u tvrtkama budu osnovane daju na otplatu po posebnim cijenama, objasnio je.

Marjanović se osvrnuo i na prošlotjednu sjednicu Vlade u Slavonskome Brodu na kojoj su poduprti važni projekti za "Đuru Đakovića". Naglasio je kako je sindikalna zadaća pratiti provedbu tih odluka, a jedan od bitnih pokazatelja njihove provedbe bit će redovita isplata plaća. Već će prvo kašnjenje pokazati kako sve pada u vodu, poručuju iz Sindikata metalaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙