FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici radnika Industrogradnje sastat će se sa zamjenikom državnog odvjetnika

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Osmog dana štrajka Novog sindikata uIndustrogradnji te četvrtog ispred Uprave tvrtke u Savskoj ulici uZagrebu, predsjednik Novog sindikata Mario Iveković izvijestio je daje za ponedjeljak zakazan sastanak u Državnom odvjetništvu o slučajuIndustrogradnje.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Osmog dana štrajka Novog sindikata u Industrogradnji te četvrtog ispred Uprave tvrtke u Savskoj ulici u Zagrebu, predsjednik Novog sindikata Mario Iveković izvijestio je da je za ponedjeljak zakazan sastanak u Državnom odvjetništvu o slučaju Industrogradnje.

Predstavnici sindikata i Udruge malih dioničara trebali bi se sastati sa zamjenikom glavnog državnog odvjetnika Lazom Pajićem, koji je još prije nekoliko godina upoznat sa sindikalnim tužbama protiv Uprave, ali Državno odvjetništvo na njih sve do danas nije reagiralo, rekao je Iveković na konferenciji za novinare ispred zgrade Uprave.

Hrvatska udruga sindikata (HUS), čiji je član Novi sindikat, podnijela je prije tri godine tužbe protiv Uprave zbog sumnje da izvlači kapital iz tvrtke te da kupnjom dionica iz sredstava tvrtke uski krug ljudi oko predsjednika Uprave Zvonimira Matića želi steći većinski paket dionica.

Iveković je najavio da će se štrajk u kojem sudjeluje 300-njak radnika, sutra nastaviti na gradilištima Industrogradnje budući da se radnicima prijeti otkazom odluče li se pridružiti kolegama pred Upravom tvrtke.

Podršku radnicima danas je izrazio i predsjednik HUS-a Ozren Matijašević koji je obećao da će na sutrašnjem redovitom sastanku premijera Ive Sanadera sa sindikatima upozoriti da se "svega nekoliko kilometara od Vlade događaju kriminalne radnje".

Matijašević ističe kako nedavno Vladino produženje roka za reviziju pretvorbe i privatizacije ne bi smjelo ostati samo na papiru.

"Industrogradnja je jedan od mnogih slučajeva gdje se u privatizaciji dogodio zločin, a poslodavac, iako je potpisao kolektivni ugovor, uskraćuje radnicima minimalna prava", rekao je Matijašević.

Štrajk u Industrogradnji pokrenut je zbog kašnjenja plaće te višemjesečne neuplate doprinosa za zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Predstavnici Novog sindikata izvijestili su novinare da je u Izo-indu danas proveden referendum o štrajku na kojemu su se za obustavu rada odlučili i članovi Sindikata graditeljstva - drugog sindikata koji djeluje u Industrogradnji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙