FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS: Uprava riječke Luke ne poštuje kolektivni ugovor

RIJEKA,12. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata(HUS) Ozren Matijašević izjavio je danas da Uprava Luke Rijeka neispunjava obveze iz kolektivnog ugovora te da će sindikati, ako neuspije postupak mirenja, poduzeti sindikalne akcije.
RIJEKA,12. rujna 2005.(Hina) - Predsjednik Hrvatske udruge sindikata (HUS) Ozren Matijašević izjavio je danas da Uprava Luke Rijeka ne ispunjava obveze iz kolektivnog ugovora te da će sindikati, ako ne uspije postupak mirenja, poduzeti sindikalne akcije.

Socijalni dijalog u brodogradnji Matijašević je na konferenciji za novinare ocijenio lošim te je najavio da će uskoro biti održan sastanak svih socijalnih partnera u toj djelatnosti.

Stečaj Brodogradilišta Viktor Lenac traje predugo, a država se, iako je trebala, nije uključila u stečajni postupak, kazao je te ocijenio da je "taj stečaj jedan od mnogih kojima je krajnji cilj brisanje tragova kriminala".

U HUS-u drže da bi, dok Sabor ne provede raspravu o provedenoj privatizaciji i ne donese nove zakone, na sve privatizacije trebalo staviti moratorij, tako i na privatizaciju Liburnia Riviera Hotela.

HUS se zalaže za radničko dioničarstvo koje je prisutno svugdje u svijetu, pa nema razloga da se ne provede i u Hrvatskoj, kazao je Matijašević.

Podsjetio je da je HUS Vladi i Saboru uputio prijedlog zakona o ovjeri vlasništva u trgovačkim društvima koji bi omogućio da se sankcioniraju nezakoniti učinci privatizacije te prijedlog zakona o radničkom dioničarstvu. Na osnovi prvog prijedloga, a koji "nije poduprla ni pozicija, ni opozicija", nezakonito stečena imovina mogla bi se vratiti u državni portfelj, a drugi bi omogućio kvalitetnije sudjelovanje radnika u privatizaciji, rekao je predsjednik HUS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙