FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika negoduje zbog Kajinovih izjava o djelatnicima HFP-a

ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika izrazio je danas negodovanje razmjerima i razinom kritikaupućenih na račun djelatnika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) upovodu slučaja Liburnija Riviera Hotela.
ZAGREB, 2. rujna 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika izrazio je danas negodovanje razmjerima i razinom kritika upućenih na račun djelatnika Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) u povodu slučaja Liburnija Riviera Hotela.

IDS-ov zastupnik Damir Kajin, ogorčen situacijom oko prodaje Liburnije, proglasio je zaposlenike HFP-a članovima "zločinačke organizacije" i "najvećim balastom u državi", što otvara pitanje odgovornosti za objede na račun ljudi koji samo sudjeluju u lancu provedbe dobrih i loših odluka političara poput Kajina i od njih imenovanih dužnosnika, kaže se u priopćenju sindikata.

"Kajin je svojim istupom pokazao s kakvom lakoćom političari izriču paušalne i ničim argumentirane objede na račun građana u čije ime tobože djeluju".

Na razini političke odgovornosti slučaj Liburnija Riviera Hotela sigurno je zaslužio njegovu i reakciju drugih političkih prvaka, ali je kritiku na račun jedne političke i poslovne odluke trebalo ograničiti samo na one koji su za nju odgovorni, ističe sindikat.

Sigurni smo da zaposlenici HFP-a, koje je Kajin tako lako nazvao mafijašima i društvenim balastom, o tome nisu bili konzultirani ni kada se takva odluka donosila ni kada je poništena.

Sindikat Kajinu ne zamjera zbog toga što je na sebi sličan način komentirao slučaj Liburnija, no moli ga da u isti koš ne gura one kojima načelo subordinacije i položaj u lancu odlučivanja ne ostavljaju mogućnost da propitkuju ili revidiraju političke i poslovne odluke, s onima koji su ih donijeli, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙