FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Istre protiv privatizacije brodogradnje

ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i KvarneraBruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdiokako se oštro protive privatizaciji hrvatske brodogradnje dok se neodredi, kako je rekao, "jasna strategija razvoja hrvatskoggospodarstva, posebno u zapošljavanju".
ZAGREB, 22. rujna 2005. (Hina) - Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli ustvrdio kako se oštro protive privatizaciji hrvatske brodogradnje dok se ne odredi, kako je rekao, "jasna strategija razvoja hrvatskog gospodarstva, posebno u zapošljavanju".

Po njegovim riječima takvom bi privatizacijom brodogradnja u Hrvatskoj postala montažnim poduzećima u koja bi novi vlasnici doveli jeftinu radnu snagu, oprema bi se dovozila iz zemalja iz kojih potječu vlasnici brodogradilišta pa bi u Hrvatskoj, smatra Bulić, "ubrzo nestalo malo i srednje poduzetništvo koji se bavi industrijskom proizvodnjom".

"Nisam siguran da ljudi koji odlučuju o tome znaju da je više od 40 tisuća radnika izravno ili neizravno povezano s hrvatskom brodogradnjom te da je više od deset tisuća radnika zaposleno u hrvatskim brodogradilištima", kazao je Bulić. Dodao je da su kapitalističke zemlje, koje su više od 40 godina bile u sustavu u kojem je Hrvatska danas, ostavili brodogradnju u državnom vlasništvu.

Ocijenivši da bi posljedice takve privatizacije bile opasne, objasnio je da bi se, među ostalim, promijenila i demografska slika gradova u kojima se nalaze brodogradilišta, sa svim negativnostima koje nose takve promjene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙