FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

20 godina Hrvatskog Športskomedicinskog Vjesnika

ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti danas je uzagrebačkom hotelu "Four Points by Sheraton Panorama" obilježena 20.objetnica izlaženja Hrvatskog Športskomedicinskog vjesnika (HŠMV).
ZAGREB, 28. rujna 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti danas je u zagrebačkom hotelu "Four Points by Sheraton Panorama" obilježena 20. objetnica izlaženja Hrvatskog Športskomedicinskog vjesnika (HŠMV).

"Ponosan sam što je Hrvatski olimpijski odbor izdavač HŠMV koji je u protekla dva desetljaća dao izuzetan doprinos da dostignuća u šprtskoj medicini dođu do onih kojima su oni najpotrebniji, a to su klupski liječnici, treneri i športaši", rekao je u pozdravnom govoru predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Glavni tajnik HOO-a Josip Čop podsjetio je da su od početka u uredništvu časopisa bili dr. Radovan Medved, akademik Marko Pećina i dr. Ivica Vidović koji su dobili prigodne plakete i priznanja HOO-a, te najavio potporu HOO-a i u budućnosti.

O počecima izlaženja časopisa govorili su prvi glavni urednik i sadašnji predsjednik savjeta časopisa akademik Marko Pećina i zamjenik urednice Ivica Vidović koji je istaknuo da je časopis počeo izlaziti prije 20 godina kao Košarkaški medicinski vjesnik - glasilo Hrvatskog košarkaškog saveza.

Po njegovim riječima najbolja garancija da će HRŠV nastaviti izlaziti u budućnosti su nova urednica dr. Branka Matković i članovi uredništva Miroslav Hašpel, Saša Janković i Lana Ružić koji su okupili niz mladih stručnjaka iz raznih područja medicine, među kojima su i bivši istaknuti reprezentativci i nositelji olimpijskih odličja kao veslač dr. Tomislav Smoljanović i vaterpolista dr. Mladen Miškulin.

Branka Matković najavila je da će od igućeg broja HŠMV biti dostupan i u elektronskom mediju te još jednom pozvala sve kolege na suradnju jer kako je rekla "bez pisane riječi struka je slijepa".

HŠMV izlazi dva puta godišnje u nakladi od 600 primjeraka, a u protekla dva desetljeća u njemu je objavljeno 114 izvornih znanstvenih članaka, 46 pregleda i 78 stručnih članaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙