FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rukomet: Svečani doček za europske prvake

ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Europski prvaci, hrvatska rukometnareprezentacija gluhih, doputovali su u utorak iz Istanbula u Zagreb,gdje im je upriličen svečani doček u zračnoj luci gdje se okupilo okostotinjak osoba, njihovih članova rodbine, prijatelja i sportskihdužnosnika.
ZAGREB, 27. rujna 2005. (Hina) - Europski prvaci, hrvatska rukometna reprezentacija gluhih, doputovali su u utorak iz Istanbula u Zagreb, gdje im je upriličen svečani doček u zračnoj luci gdje se okupilo oko stotinjak osoba, njihovih članova rodbine, prijatelja i sportskih dužnosnika.

Noseći veliki trofej europskog prvaka pred mnoštvom se prvi pojavio kapetan reprezentacije i predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) Marijo Lušić, a potom i igrači sa izbornikom Vojom Bjegovićem. Lušić je izjavio kako će ova godina ostati upamćena kao najuspješnija dosad, jer su sredinom siječnja u Melbourneu postali i olimpijski pobjednici, dokazavši da su najbolji na svijetu. U Istanbulu su do zlata došli sa uvjerljivim pobjedama protiv Turske, Rumunjske i Njemačke, dok su u prvoj utakmici odigrali neriješeno sa SCG.

U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa zlatnim se rukometašima zahvalio pomoćnik ministra Dražen Harasin, a potom i zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Ljiljana Kuhta-Jelinčić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i predsjednik Hrvatskoga rukometnoga saveza (HRS) Željko Kavran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙