FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 14,30 sati

ZAGREB, 17. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14,30sati:
ZAGREB, 17. rujna 2005.(Hina) - Pregled važnijih događaja do 14,30 sati:

ZAGREB - Hrvatsku sportsku javnost potresla je u subotu iznenadna vijest da naš najbolji plivač olimpijski i svjetski viceprvak na 50m slobodno Duje Draganja više neće plivati pod hrvatskom zastavom. Naime, Sportske novosti su danas objavile veliki tekst pod naslovom "Duje više neće donositi medalje za Hrvatsku", čiji je autor jedan od najuglednijih hrvatskih sportskih novinara Zdravko Reić. U tekstu se navodi da bi Draganja vrlo skoro trebao dobiti državljanstvo jedne strane zemlje, te da bi za nju trebao nastupati već na OI u Pekingu 2008. U izjavi za Sportske novosti Duje Draganja nije htio komentirati najave o uzimanju stranog državljanstva. Na upit što će poduzeti Hrvatski olimpijski odbor, kako se ne bi ponovio slučaj Mirne Jukić koja pliva za Austriju, glavni tajnik HOO-a Josip Čop kazao je kako će sljedećeg tjedna u Zagrebu radni sastanak na tu temu održati čelnici Olimpijskog odbora i Hrvatskog plivačkog saveza. "Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći. No, ako netko nudi takve finacijske uvjete koje mi ne možemo, i ako sportaš odluči nastupati za drugu zemlju, onda mi tu ne možemo puno učiniti. HOO ne može ići izvan okvira

svojih mogućnosti", izjavio je danas za Hinu Josip Čop.

PODGORICA/ZAGREB - Hrvatska muška košarkaška reprezentacija pobjedom je startala na EuroBasketu u Srbiji i Crnoj Gori. U dvoboju 1. kola skupine B u Podgorici Hrvatska je svladala Bugarsku sa 88-84 (21-24, 19-20, 27-24, 21-16). Najefikasniji u sastavu Hrvatske bili su Gordan Giriček sa 22 koša i Matej Mamić sa 20 pogodaka, dok je Bugare predvodio Todor Stojkov sa 27 ubačaja.

BALI - Rezultati polufinala teniskog WTA turnira na Baliju:

Francesca Schiavone (ITA/4) - Patty Schnyder (Švi/2) 1-6, 6-4, predaja

Lindsay Davenport (SAD/1) - Na Li (Kina/7) 6-2, 6-2

BEOGRAD - Već prvog dana Europskog prvenstva za košarkaše, koje se održava u Srbiji i Crnoj Gori, došlo je do navijačkih izgreda. U petak kasno navečer u Novom Sadu srpski su navijači pretukli dvojicu Latvijaca. Ozlijeđeni latvijski navijači prevezeni su kolima hitne pomoći u bolnicu. No, zasad nije poznato kakve su ozljede zadobili. Na mjestu izgreda pojavila se i policija, ali još nema vijesti o tome da li je netko uhićen zbog napada na latvijske navijače. Latvija i SCG igraju u istoj skupini. Sinoć je Latvija izgubila od Izraela 65-74, a težak poraz doživjeli su domaćini, koji su izgubili od Španjolske 70-89. Taj poraz toliko je razljutio srpske navijače da su izvrijeđali svoje košarkaše, a kasnije su ceh, ni krivi ni dužni, platila i dvojica Latvijaca.

BEOGRAD -Rezultati dvoboja 1. kola Europskog prvenstva za košarkaše u Srbiji i Crnoj Gori:

SKUPINA A (Vršac):

Njemačka - Italija 82-84 - produžetak

Rusija - Ukrajina 86-74

SKUPINA B (Podgorica):

HRVATSKA - Bugarska 88-84

Turska - Litva 75-87

SKUPINA C (Beograd):

Slovenija - BiH 74-65

Francuska - Grčka 50-64

SKUPINA D (Novi Sad):

Latvija - Izrael 65-74

SCG - Španjolska 70-89

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙