FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na 16. svjetskim korporacijskim igrama u Zagrebu 2.800 sudionika

ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Za jedno od najznačajnijihsportsko-turističkih ovogodišnjih događanja u Zagrebu 16. svjetskekorporacijske igre, koje će se održati od 30. rujna do 2. listopada,prijavilo se 2.800 sudionika/zaposlenika 200-ak domaćih i inozemnihtvrtki, rečeno je na današnjoj završnoj konferenciji za novinare uočitih Igara.
ZAGREB, 19. rujna 2005. (Hina) - Za jedno od najznačajnijih sportsko-turističkih ovogodišnjih događanja u Zagrebu 16. svjetske korporacijske igre, koje će se održati od 30. rujna do 2. listopada, prijavilo se 2.800 sudionika/zaposlenika 200-ak domaćih i inozemnih tvrtki, rečeno je na današnjoj završnoj konferenciji za novinare uoči tih Igara.

Organizatori Igara, Grad Zagreb i Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ), zadovoljni su takvim odazivom te se nadaju da će igre pridonijeti ne samo promociji Zagreba kao turističke i sportske destinacije nego i Hrvatske u cjelini.

Među prijavljenim tvrtkama i sudionicima, koji će se natjecati u 22 sportske discipline je, po riječima direktora igara i direktora zagrebačkog Kongresnog ureda pri TZGZ Dražena Hocheckera, oko 50 posto domaćih. Među njima su gotovo sve veće hrvatske kompanije i banke, ali i brojne manje tvrtke iz cijele Hrvatske.

Od stranih tvrtki izdvojio je prijave Air Francea, Allianza, Bank of Ireland, British Telecoma, BSV Flughafen Muenchen, Siemensa, Vodafonea i drugih.

Posebno ističe da na tim Igrama sudionici ne ističu svoje nacionalne zastave nego brandove svojih tvrtki, a s obzirom da sve troškove (put, smještaj, hrana i drugo) sudionicima pokrivaju same tvrtke procjenjuje se da će Igre zagrebačkom turističkom i drugom gospodarstvu donijeti korist od oko 3,5 milijuna eura.

Svečano otvorenja igara održat će se, najavio je predsjednik TZGZ-a Vladimir Velnić, u večernjim satima 30. rujna na zagrebačkom Trgu bana Jelačića svojevrsnom smotrom svih sudionika.

Natjecanja će se pak održavati na nekoliko zagrebačkih lokacija (RŠC Jarun, Sportski park Mladost, Boćarski dom i drugi).

U ime grada Zagreba okupljene na današnjoj konferenciji je pozdravio i gradonačelnik Milan Bandić izrazivši uvjerenje kako će Zagreb, kao i mnogo puta do sada, biti odličan domaćin sudionicima tih Igara.

Suorganizatori Igara su Hrvatska gospodarska komora (HGK), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) i Zagrebački športski savez, dok je pokrovitelj Igara hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙