FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - sport u 21.00 sati

ZAGREB, 27. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do21.00 sati:
ZAGREB, 27. rujna 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:

BRATISLAVA - Vodstvo Slovačkog teniskog saveza namjerava finalni dvoboj Davis Cupa protiv Hrvatske organizirati u Nacionalnom teniskom centru (NTC) kojim ima svega 4.000 mjesta, što je ispod minimuma koji zahtjeva Međunarodna teniska federacija (ITF). Konačnu odluku o zamolbi Slovaka donijet će izaslanstvo ITF-a koje će ovih dana posjetiti Bratislavu kako bi se na licu mjesta uvjerilo u stanje na terenu. Ukoliko ITF ne dozvoli igranje u toj dvorani, Slovaci u pričuvi imaju hokejašku Arenu sa 8.000 mjesta.

MELBOURNE - Organizatori teniskog Grand Slam turnira, Australian Opena povećali su nagradni fond turnira za 905.000 američkih dolara. Tako će nagradni fond prvog Grand Slam turnira sezone (od 16. do 29. siječnja iduće godine) iznosti 14.5 milijuna dolara. Australci su najavili i preuređenje stadiona Rod Laver za čije će "šminkanje" utrošiti dodatna 4.5 milijuna dolara.

NYON - Europska nogometna federacija (UEFA) ove sezone (2005/06) očekuje 3.3 posto veći prihod od Lige prvaka nego prošle sezone. UEFA očekuje zaradu od 598 milijuna eura, što je 19.5 milijuna više nego prošle sezone. Ove broje mogu razveseliti klubove, koji će dobiti više novaca nego lani. Prošle sezone 32 kluba koja su sudjelovala u najprestižnijem europskom nogometnom natjecanju razdijelila su 413 milijuna eura, dok će ovoga puta taj iznos biti veći za 17 milijuna eura. Taj će novac dobiti na osnovu premija i prodaje TV prava, dok će se sportski uspjesi nagrađivati kao i lani.

STOCKHOLM - Izbornik švedske nogometne reprezentacije Lars Lagerback objavio je popis igrača koji će konkurirati za sastav švedske vrste u susretu protiv Hrvatske, koji je na rasporedu 8. listopada u Zagrebu. Na Lagerbackovom popisu nema iznenađenja, novo lice je tek braniča grčkog Panathinaikosa, Mikael Nilssona, koji je uskočio umjesto ozlijeđenog Mikaela Dorsina. VRATARI: Andreas Isaksson (Stade Rennes), Eddie Gustafsson (Ham-Kam Fotball); BRANIČI: Christoffer Andersson (Lillestrom), Mikael Nilsson (Panathinaikos), Erik Edman (Stade Rennes), Petter Hansson (Heerenveen), Teddy Lucic (BK Hacken), Olof Mellberg (Aston Villa), Alexander Ostlund (Feyenoord); VEZNI RED: Niclas Alexandersson (IFK Gothenburg), Daniel Andersson (Malmo), Kim Kallstrom (Stade Rennes), Tobias Linderoth (FC Copenhagen), Fredrik Ljungberg (Arsenal), Anders Svensson (Elfsborg), Christian Wilhelmsson (Anderlecht); NAPADAČI: Marcus Allback (FC Copenhagen), Johan Elmander (Brondby), Zlatan Ibrahimovic (Juventus), Mattias Jonson (Djurgarden), Henrik Larsson (Barcelona), Markus Rosenberg (Ajax)

ZAGREB - Europski prvaci, hrvatska rukometna reprezentacija gluhih, doputovali su u utorak iz Istanbula u Zagreb, gdje im je upriličen svečani doček u zračnoj luci gdje se okupilo oko stotinjak osoba, njihovih članova rodbine, prijatelja i sportskih dužnosnika. Noseći veliki trofej europskog prvaka pred mnoštvom se prvi pojavio kapetan reprezentacije i predsjednik Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) Marijo Lušić, a potom i igrači sa izbornikom Vojom Bjegovićem. Lušić je izjavio kako će ova godina ostati upamćena kao najuspješnija dosad, jer su sredinom siječnja u Melbourneu postali i olimpijski pobjednici, dokazavši da su najbolji na svijetu. U ime Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa zlatnim se rukometašima zahvalio pomoćnik ministra Dražen Harasin, a potom i zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Ljiljana Kuhta-Jelinčić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop i predsjednik Hrvatskoga rukometnoga saveza (HRS) Željko Kavran.

RIJEKA - Ovogodišnje izdanje najmasovnije regate na svijetu, tršćanske Barcolane, koja će se održati 9. listopada, predstavljeno je na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci. Na regati, koja će se održati 37. put na regatnom polju ispred Trsta, očekuje se nastup više od 2000 jedrilica svih oblika i veličina. Na tim jedilicama se okupi i do 25.000 jediličara, a regatu redovito prati do 250.000 gledatelja s obale u Trstu te s ruba krške visoravni nad ovim gradom. Ove godine, kao i nekoliko prethodnih godina, očekuje se sudjelovanje između 50 i 100 hrvatskih posada.

GUANGZHOU - Hrvatska tenisačica Ivana Lisjak ispala je u 1. kolu 170.000 dolara vrijednog WTA turnira u Guangzhouu. Bolja od Lisjak bila je Švicarka Emmanuelle Gagliardi sa 7-5, 4-6, 7-5.

MOSKVA - Izraelski nogometni trener Itzhak Shum dobio je otkaz u ruskom prvoligašu Alaniji iz Vladikavkaza nakon samo tri mjeseca. Shum i svi njegovi suradnici otpušteni su zbog serije loših rezultata, pod njegovim vodstvom Alania je u 11 prvenstvenih utakmica upisala samo jednu pobjedu, te se šest kola prije kraja nalazi na pretposljednjem mjestu na tablici.

MADRID - Vezni nogometaš Villarreala Brazilac Marcos Senna (29), koji ima i španjolsko državljanstvo, izrazio je želju za nastupom za španjolsku reprezentaciju. "San mi je zaigrati za Španjolsku, nadam se da će me izbornik Luis Aragones pozvati. U Brazilu je prevelika konkurencija, tako da bih jako volio zaigrati u dresu Španjolske", rekao je Senna, koji je u Villarreal stigao 2002. godine iz Sao Caetana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙