FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska - Rusija 0:1

SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Nakon prvog susreta polufinala DavisCupa teniska reprezentacija Rusije vodi u Splitu protiv Hrvatske 1:0,a bod za Rusiju osvojio je Nikolaj Davidenko koji je pobijedio MariaAnčića 7:5, 6:4, 5:7, 6:4.
SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Nakon prvog susreta polufinala Davis Cupa teniska reprezentacija Rusije vodi u Splitu protiv Hrvatske 1:0, a bod za Rusiju osvojio je Nikolaj Davidenko koji je pobijedio Maria Ančića 7:5, 6:4, 5:7, 6:4.

Premda se očekivalo kako će brza podloga biti velika prednost za Ančića, ruski tenisač je odigrao sjajno i doveo Ruse u prednost. Sedmi tenisač sa svjetske ljestvice i polufinalist Roland Garrosa odlično je koristio brojne prilike koje mu je pružio suparnik. Ključ pobjede prvog ruskog reketa bila je odlična igra s crte, te odlično vraćanje servisa.

Ančić je imao veliku podršku s tribina. Atmosfera u dvorani na Gripama bila je sjajna. Na tribinama se okupilo skoro 4.000 gledatelja, među njima i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i niz drugih uglednih gostiju, no mora se priznati da je Davidenko bio bolji. U presudnim trenucima igrao je smirenije i manje je griješio.

Ančić je vrlo nervozno i ukočeno otvorio meč. Startao je sa 0:30, a potom je Davidenko imao i prvu break loptu, no Ančić je ipak izvukao prvi gem. Niti Rus nije bolje krenuo, Ančić je također imao 0:30, međutim Davidenko je spasio gem. U narednim gemovima oba tenisača držala su svoj servis, a najveću priliku za obrat Ančić je imao u devetoj igri prvi vodstvu 5:4. No, pri rezultatu 0:30, Davidenko je izvukao sjajan lob, a potom s još tri sjajne lopte izjednačio na 5:5. Što nije uspjelo 21-godišnjem Spićaninu, uspjelo je njegovom suparniku. Davidenko je u idućoj igri iskoristio nešto slabije Ančićeve servise i iskoristio treću break loptu za vodstvo 6:5, a potom mirno priveo servis kraju.

Na otvaranju drugog servisa Ančić je također imao problema sa servisom. Prvi je spasio, ali ne i drugi, pa je Rus vrlo brzo poveo 3:1. Hrvatski tenisač se vratio u igru iskoristivši break loptu u meču za izjednačenje (3:3), no, već u idućoj igri Davidenko je još jednom oduzeo suparniku servis i drugi set je bio izgubljen.

Davidenko je pritisak na Ančićev servis nastavio i na otvaranju trećeg seta. Ovoga puta nije propustio priliku i već na startu oduzeo je Ančiću servis. Davidenko je prednost čuvao do rezultata 5:4 kada je servirao za meč, no Ančić je tada odigrao najbolji gem i oduzeo servis suparniku, a potom nošen prepunim Gripama osvojio svoj, te još jednom servis suparnika i nakon 57 minuta igre smanjio na 1:2.

U četvrtom setu obojica tenisača držala su servis do rezultata 2:2, tada je nažalost, Mario načinio nekoliko pogrešaka i izgubio servis. U idućem gemu Ančić je imao priliku vratiti servis, no nije uspio oduzeti servis i Davidenko je otišao na 4:2, što više nije ispuštao i nakon tri sata i 30 minuta došao je do pobjede.

U drugom meču sastaju se Ivan Ljubičić i Mihail Južni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙