FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Davis Cup: Hrvatska - Rusija 0:1

SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Nakon prvog susreta polufinala DavisCupa teniska reprezentacija Rusije vodi u Splitu protiv Hrvatske 1:0.Bod za Rusiju osvojio je Nikolaj Davidenko koji je pobijedio MariaAnčića 7:5, 6:4, 5:7, 6:4.
SPLIT, 23. rujna 2005. (Hina) - Nakon prvog susreta polufinala Davis Cupa teniska reprezentacija Rusije vodi u Splitu protiv Hrvatske 1:0. Bod za Rusiju osvojio je Nikolaj Davidenko koji je pobijedio Maria Ančića 7:5, 6:4, 5:7, 6:4.

Premda se očekivalo kako će brza podloga biti velika prednost za Ančića, ruski tenisač je odigrao sjajno i doveo Ruse u prednost. Sedmi tenisač sa svjetske ljestvice i polufinalist Roland Garrosa odlično je koristio brojne prilike koje mu je pružio suparnik. Ključ pobjede prvog ruskog reketa bila je odlična igra s crte, te odlično vraćanje servisa. Premda je Ančić u prva dva seta imao 74 posto prvog servisa, 16 as servisa, te još 17 winera, oba seta otišla su na rusku stranu. Davidenko je imao čak devet break lopti od čega je iskoristio tri, dok je u cijelom meču imao 16 break lopti, a iskoristio je pet.

Ančić je imao veliku podršku s tribina. Atmosfera u dvorani na Gripama bila je sjajna. Na tribinama se okupilo skoro 4.000 gledatelja, među njima i predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša i niz drugih uglednih gostiju, no mora se priznati da je Davidenko bio bolji. U presudnim trenucima igrao je smirenije i manje je griješio.

Ančić je vrlo nervozno i ukočeno otvorio meč. Startao je sa 0:30, a potom je Davidenko imao i prvu break loptu, no Ančić je ipak izvukao prvi gem. Niti Rus nije bolje krenuo, Ančić je također imao 0:30, međutim Davidenko je spasio gem. U narednim gemovima oba tenisača držala su svoj servis, a najveću priliku za obrat Ančić je imao u devetoj igri prvi vodstvu 5:4. No, pri rezultatu 0:30, Davidenko je izvukao sjajan lob, a potom s još tri sjajne lopte izjednačio na 5:5. Što nije uspjelo 21-godišnjem Spićaninu, uspjelo je njegovom suparniku. Davidenko je u idućoj igri iskoristio nešto slabije Ančićeve servise i iskoristio treću break loptu za vodstvo 6:5, a potom mirno priveo servis kraju.

Na otvaranju drugog servisa Ančić je također imao problema sa servisom. Prvi je spasio, ali ne i drugi, pa je Rus vrlo brzo poveo 3:1. Hrvatski tenisač se vratio u igru iskoristivši break loptu u meču za izjednačenje (3:3), no, već u idućoj igri Davidenko je još jednom oduzeo suparniku servis i drugi set je bio izgubljen.

Davidenko je pritisak na Ančićev servis nastavio i na otvaranju trećeg seta. Ovoga puta nije propustio priliku i već na startu došao je do breaka. Davidenko je prednost čuvao do rezultata 5:4 kada je servirao za meč, no Ančić je tada odigrao najbolji gem i oduzeo servis suparniku, a potom nošen prepunim Gripama osvojio svoj, te još jednom servis suparnika i nakon 57 minuta igre smanjio na 1:2.

U četvrtom setu obojica tenisača držala su servis do rezultata 2:2, tada je nažalost, Mario načinio nekoliko pogrešaka i izgubio servis. U idućem gemu Ančić je imao priliku vratiti servis, no nije iskoristio break loptu i Davidenko je otišao na 4:2, što više nije ispuštao i nakon tri sata i 30 minuta došao je do pobjede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙