FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dolar blizu najviše razine prema euru u zadnja dva mjeseca

LONDON, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izjave sve većeg brojadužnosnika američke središnje banke Fed koje sve više upućuju nanastavak ciklusa podizanja kamatnih stopa održale su tečaj dolara nasvjetskim deviznim tržištima u srijedu blizu najviše razine prema euruu zadnja dva mjeseca.
LONDON, 28. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Izjave sve većeg broja dužnosnika američke središnje banke Fed koje sve više upućuju na nastavak ciklusa podizanja kamatnih stopa održale su tečaj dolara na svjetskim deviznim tržištima u srijedu blizu najviše razine prema euru u zadnja dva mjeseca.

Do podneva je tečaj eura ostao na jučerašnjoj razini od 1,2 dolara, nakon što je u jednom trenutku dosegnuo i 1,1976 dolara - najnižu razinu u protekla dva mjeseca.

Međutim, zelena valuta ojačala je 0,3 posto prema jenu, na 113,12 jena. U odnosu na britansku funta poskočila je 0,1 posto, na 1,7676 dolara za funtu. Švicarski franak istodobno je oslabio 0,2 posto, na 1,2956 franaka za dolar.

"Tržište gleda dugoročnije i usredotočuje se na gospodarski rast", rekao je Peter Fontaine, valutni strateg KBC-a.

Predsjednik podružnice Feda u Kansas Cityju Thomas Hoenig izjavio je kasno u utorak da američka središnja banka mora osigurati cjenovnu stabilnost nakon šteta uzrokovanih uraganima Katrina i Rita.

To se nadovezalo na izjave ranije ovoga tjedna predsjednice Feda u San Franciscu Janet Yellen da neprihvatljivi rast cijena nije opcija, signalizirajući tako da rast kamatnih stopa neće uskoro završiti.

Trenutno ključna kamatna topa u SAD-u iznosi 3,75 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙