FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Natječaj za dodjelu stipendija Zaklade "Zlatko Crnić"

ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Zaklada "Zlatko Crnić" raspisala jenatječaj za dodjelu stipendija studentima i postdiplomantima prava,koji će biti otvoren tijekom listopada za studente, odnosno tijekomstudenoga za postdiplomante, priopćeno je iz Zaklade.
ZAGREB, 26. rujna 2005. (Hina) - Zaklada "Zlatko Crnić" raspisala je natječaj za dodjelu stipendija studentima i postdiplomantima prava, koji će biti otvoren tijekom listopada za studente, odnosno tijekom studenoga za postdiplomante, priopćeno je iz Zaklade.

Pravo na dodjelu stipendije imaju svi studenti II., III. i IV. godine na dodiplomskom studiju na svim pravnim fakultetima u Republici Hrvatskoj, koji nisu stariji od 26 godina.

Također je uvjet da nisu ponavljali godinu studija, osim iz opravdanih razloga, te da im je prosjek ocjena u dosadašnjem studiju 4,0 ili više.

Natječaj za postdiplomante raspisuje se za tri stipendije polaznicima poslijediplomskih studija iz građanskog, trgovačkog ili upravnog prava na pravnim fakultetima u Republici Hrvatskoj. Pravo na dodjelu te stipendije imaju polaznici koji nisu stariji od 35 godina.

Uvjet je da su na dodiplomskom studiju imali prosjek ocjena 3,5 ili više, te poznavanje barem jednog svjetskog jezika. Nadalje, uvjet je i da sami plaćaju školarinu za poslijediplomski studij i imaju preporuke istaknutih pravnika, osobito sudaca, državnih odvjetnika, odvjetnika i redovitih profesora pravnih znanosti.

Zaklada "Zlatko Crnić" iz svojih sredstava dodjeljuje 15 stipendija, dok će po jednu financirati Hrvatska odvjetnička komora, Odvjetnička društva iz Zagreba "Žurić i partneri", "Hanžeković - Radaković i partneri", "Bogdanović & Dolički i partneri", "Sučević i partneri" i Javnobilježnička komora, te tri stipendije "Croatia osiguranje" d.d. iz Zagreba.

Zahtjeve za dodjelu stipendija treba poslati na adresu - Zaklada "Zlatko Crnić", Trg Nikole Šubića Zrinskog 5, Zagreb.

Zaklada "Zlatko Crnić" natječaj je raspisala u prigodi 13 godina od tragične smrti Zlatka Crnića, tadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda RH čije ime i nosi, a osnovana je radi stipendiranja i potpore studenata, te promicanja djelatnosti kojima se unaprjeđuje pravnička struka i potiču želje za vladavinom prava u Hrvatskoj.

Zaklada je do sada podijelila više od 300 jednogodišnjih stipendija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙