FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljena stipendija "Tomislav Durbešić"

ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Na svečanosti na Akademiji dramskeumjetnosti u Zagrebu večeras je dodijeljena hrvatsko-francuskastipendija "Tomislav Durbešić" postdiplomantici dramaturgije naSveučilištu Le Juene Theatre National iz Pariza Leslie Six.
ZAGREB, 21. rujna 2005. (Hina) - Na svečanosti na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu večeras je dodijeljena hrvatsko-francuska stipendija "Tomislav Durbešić" postdiplomantici dramaturgije na Sveučilištu Le Juene Theatre National iz Pariza Leslie Six.

Francusko-hrvatska stipendija koja nosi ime po istaknutom hrvatskom kazališnom djelatniku, književniku i pjesniku Tomislavu Durbešiću dodjeljuje se od 2001. godine najboljem hrvatskom ili francuskom studentu glume, dramaturgije ili režije.

Ovogodišnja dobitnica Leslie Six prva je stipendistica iz Francuske kojoj je pripala čast primiti medalju i povelju Tomislav Durbešić.

Ova važna stipendija se sastoji u razmjeni hrvatskih i francuskih studenata koji po mjesec dana borave u Hrvatskoj ili Francuskoj i uključeni su u produkciju nekog od kazališnih projekata.

Leslie Six govorila je o svom školovanju, a posebice o studiju dramaturgije na spomenutom pariškom sveučilištu. Dodala je da kako se nada da će to kazalište ubuduće uspostaviti i suradnju s Akademijom dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

O dodjeli hrvatsko-francuske stipendije te medalje i povelje "Tomislav Durbešić" koja će doprinjeti jačanju hrvatsko-francuskih kulturnih veza, osobito na području kazališta, govorili su i dekan Akademije dramskih umjetnosti Branko Ivanda i francuski veleposlanik u Zagrebu Francois Saint Paul.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙