FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Polančec: UO HFP-a poništio natječaj za županjsku Sladoranu

ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda zaprivatizaciju (UO HFP) poništio je danas nedavno raspisani natječajza prodaju županjske Sladorane, jer tekst natječaja nije bio usklađens važećom odlukom Vlade, izjavio je potpredsjednik Vlade i predsjednikUO HFP-a Damir Polančec.
ZAGREB, 29. kolovoza 2005. (Hina) - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) poništio je danas nedavno raspisani natječaj za prodaju županjske Sladorane, jer tekst natječaja nije bio usklađen s važećom odlukom Vlade, izjavio je potpredsjednik Vlade i predsjednik UO HFP-a Damir Polančec.

Natječaj za Sladoranu je poništen, jer je njime raspisana veća cijena i kraći rok za dostavu ponuda od onih predviđenih Vladinom odlukom, kazao je Polančec na konferenciji za novinare po završetku sjednice UO-a.

Najavio je da bi kolegij HFP-a novi tekst natječaja trebao predložiti do iduće sjednice UO-a, odnosno za deset do 15 dana.

Kada novi tekst natječaja prihvati i UO, on će biti upućen u Vladu, što s prethodnim natječajem nije učinjeno prije raspisivanja, kazao je Polančec.

Povlačenje natječaja zbog "pravne i proceduralne pogreške pri raspisivanju" komentirao je riječima da se radi o proceduralnoj pogrešci, ali da "sada pušu i na hladno".

Kakvi će biti uvjeti novog natječaja te u kojem dijelu će se natječaj mijenjati Polančec nije želio spekulirati.

UO HFP-a danas je razmotrio i ostale natječaje koji su u tijeku, te je utvrdio da su oni za Jadroplov, Hotele Koločep te Kaštelansku rivijeru usklađeni s odlukama Vlade.

Po objavljivanju natječaja za prodaju ukupno 15 nekretnina, pak, javile su se pojedine lokalne samouprave koje državi osporavaju vlasništvo nad dijelom zemljiša, pa se eventualne ponude za te nekretnine, kazao je Polančec, neće prihvatiti.

Kada se riješe sva otvorena imovinsko pravna pitanja, raspisat će se novi natječaj, a radi se, kaže, o zemljištu u Osijeku, nekoliko njih u Istri, te jednom u okolici Dubrovnika.

Na novinarski upit o 'slučaju Liburnia Riviera Hotela' Polančec je ponovio kako se radilo o proceduralnoj pogrešci te kako se nada da će uskoro javnosti moći predstaviti nagodbu s bivšim PIF-ovima kao i cijelu kronologiju slučaja.

U HFP-u je danas otvoreno i osam ponuda za komercijalnu revitalizaciju zemljišta i objekata znanstveno-studijskog centra Kumrovec, te zemljišta i objekta Hotela Zagorje u Kumrovcu. Prema riječima glasnogovornika HFP-a Vedrana Kukavice, odluku o najboljim radovima, odnosno o tome koja će idejna rješenja biti nagrađena novčanim nagrada, HFP bi trebao donijeti za par dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙