FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Od 103 uhićena navijača, njih stotinu vratilo se u Hrvatsku

ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Tijekom noći i prijepodneva u Hrvatskuse vratila velika većina naših navijača koji su uhićeni zbog divljanjana nogometnoj utakmici između Malte i Hrvatske, koja je odigrana usrijedu u La Valletti, izjavila je danas za Hinu glasnogovornicaMinistarstva vanjskih poslova Ivana Crnić.
ZAGREB, 9. rujna 2005. (Hina) - Tijekom noći i prijepodneva u Hrvatsku se vratila velika većina naših navijača koji su uhićeni zbog divljanja na nogometnoj utakmici između Malte i Hrvatske, koja je odigrana u srijedu u La Valletti, izjavila je danas za Hinu glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Ivana Crnić.

Zbog divljanja uhićena su 103 hrvatska navijača, koja su jučer izvedena pred Općinski sud u La Valletti. Njih se teretilo za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, napad na službenu osobu i remećenje javnog reda. Njih stotinu priznalo je krivnju, a trojica su ustrajali u tome da su nevini.

Iako većina optuženih uopće nije sudjelovala u izgredima priznali su krivnju kako bi se poštedili daljnjeg sudskog postupka, te da bi se mogli odmah vratiti u Hrvatsku. Naime, oni koji su priznali krivnju osuđeni su na sedam mjeseci zatvora ili dvije godine uvjetno, te su deportirani u Hrvatsku.

Tih sto navijača koji su priznali krivnju vratilo se tijekom noći i prijepodneva u Hrvatsku. Trojica navijača koja nisu priznala krivnju ostala su na Malti i njima su deponirane putovnice. Oni će početak sudskog postupka čekati na slobodi, kazala je glasnogovornica Crnić.

Maltu pokriva hrvatsko veleposlanstvo u Rimu. Na Maltu je stigao hrvatski veleposlanik u Italiji Drago Kraljević, zajedno s hrvatskom konzulicom. Veleposlanik Kraljević posjetio je danas malteško Ministartvo vanjskih poslova, a popodne će posjetiti ozlijeđenog malteškog ministra komunikacija Censua Galeu, koji se nalazi u bolnici. Također, predviđeni su razgovori s policijskim dužnosnicima kako bi se utvrdile okolnosti nemilih događaja.

Hrvatska konzularna predstavnica ostat će na Malti dok se ne riješi slučaj trojice navijača koji nisu priznali krivnju, napominje glasnogovornica Crnić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙