FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb preuzima Sesvetski vodovod

ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Radi uspostave jedinstvenog sustavaopskrbe pitkom vodom u Zagrebu i Sesvetama, zagrebačko Gradskopoglavarstvo predložit će Gradskoj skupštini kupnju poslovnog udjelatrgovačkog društva "Sesvetski vodovod" d.o.o.
ZAGREB, 8. rujna 2005. (Hina) - Radi uspostave jedinstvenog sustava opskrbe pitkom vodom u Zagrebu i Sesvetama, zagrebačko Gradsko poglavarstvo predložit će Gradskoj skupštini kupnju poslovnog udjela trgovačkog društva "Sesvetski vodovod" d.o.o.

Članovi Poglavarstva danas su prihvatili prijedlog Gradskog ureda za gospodarstvo da se "Sesvetski vodovod" pripoji zagrebačkoj "Vodoopskrbi i odvodnji".

"Na taj način Grad Zagreb će preuzeti djelatnost opskrbe vodom", rekao je zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić na konferenciji za novinare nakon sjednice Poglavarstva.

Pojasnio je da je trgovačko društvo "Sljeme - poljoprivredna proizvodnja" ponudilo cijeli svoj poslovni udjel u "Sesvetskom vodovodu" za jednu kunu s tim da će Grad Zagreb preuzeti i obveze tog Društva od 5,5 milijuna kuna i potraživanja od 1,8 milijuna kuna.

Na Listu prioriteta važnih za Grad Zagreb, članovi Poglavarstva danas su uvrstili i uređenje bivše vojarne u Vlaškoj kao i zgrade u Krajiškoj za društvenu i javnu namjenu.

Dali su i 2,5 milijuna kuna potpore za uređenje Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović te dva milijuna za subvenciju čuvanja u hladnjačama jabuka zagrebačkih poljoprivrednika.

Sanirani su i troškovi poslovanja Zagrebačkog kazališta mladih s 1,4 milijun kuna i Gavelle s 580.000 kuna.

Član Gradskog poglavarstva zadužen za kulturu Duško Ljuština je naglasio da se više ni jednom ravnatelju gradskog kazališta neće dopustiti gomilanje gubitaka. "To je zadnja sanacija što se tiče kulturnih institucija", rekao je Ljuština i napomenuo da će svi oni ravnatelji koji iskažu gubitke, dobiti otkaz.

Na današnjoj je sjednici najavljeno da će se raspisati natječaj za dodjelu 150 stipendija Grada Zagreba za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva, a najviše stipendija dobit će mladi keramičari, elektroinstalateri i rukovatelji građevinskom mehanizacijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙